Търсите техника?

dssale.com banner
В пирамидата  Теотиуакана е немерен череп с нефертитови зъби!

В пирамидата Теотиуакана е немерен череп с нефертитови зъби!

Разкопки в пирамидата  Теотиуакана донесоха неочакван сюрприз на археолозите. Те са открили череп на жена живяла 1600 г. пр.н.ера , която има интересни стоматологически операции.

cherep

Хорхе Арчер Веласко, специалист по доколумбовата цивилизация, счита находката за основна изменяща представите ни за цивилизациите живели в това време и разбирането ни за тяхната култура и напредък.

Преди се е смятало, че практиката на промяна на черепите и зъбите се  е срещала на юг от модерен Мексико сред ацтеките и техните последователи, но дамата с продълговатия череп и силно украсени зъби са открити в района на разпространение на културата на маите.

cherep-nefertit

Според учения, това може да означава, че взаимното проникване на култури и дори някакво подобие на космополитизма в най-високите кръгове на владетели от доколумбийския период . Теотиуакан е  приеман като  American Вавилон, място за срещи между представители на различни доколумбийски цивилизации. Този град, изглежда, е бил център на търговията, занаятите, междукултурното взаимодействие – цивилизацията на Южна Америка са били по същия начин, както останалата част от човечеството, и това е много интересно.

Източник:

http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-01-94673

[Total: 1    Average: 5/5]

[Total: 1    Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association