Търсите техника?

dssale.com banner
В Китай заработи първият магнитен влак

В Китай заработи първият магнитен влак

В Китай заработи първият магнитен влак

magniten wlak

В град Чанша, столица на провинция Хунан, заработи първия магнитен влак използвани за превоз на пътници в метрото. Новият влак може да спести до 30% енергия в сравнение с конвенционалните влакове на метрото.

Влакът е оборудван със система от постоянни магнит, които имат висок капацитет и висока енергийна ефективност в сравнение с конвенционалните системи. Той е разработена от ЧаншаMetro Group, CRRC Zhuzhou Локомотив Co. Ltd. и Zhuzhou CRRC Times Electric Co. Ltd.

Ако такава система ще бъде използвана във всички влакове, метро в Чанша, градът може да спести 5,5 милиона юана (около 830 000 щатски долара) всяка година, които се изразходват за енергия.

Китай има първата в света търговска линия eleznodorozhnaya магнитно окачване Шанхай Maglev Train. Тя свързва Шанхайската метро станция Longyang Lu и международното летище на Pudong и преодолява разстоянието от 30 километра в около 7 минути и 20 секунди, като развива до скорост от 431 км / ч..

В Япония, също има влак – Maglev L0 ( “Maglev” – съкратено от “магнитна левитация”), който разви 500 km / h по време на първия си тест през 2003. Въпреки това,  липсата на устойчивост и силите на триене от релсите все още не позволява влаковете без колела да  ускоряват с много високи скорости. При движение със скорост над 400 километра в час , повече от 83% от енергията се изразходва за преодоляване на съпротивлението на въздуха.

До 2045, японските власти планират да започне “Supertrain” между Токио и Осака. Предполага се, че “магнитен влак” ще се състои от 16 вагона и ще транспортира около хиляда пътници на един курс. В същото време, учените разработват специални вакуумни тунели за типа на “Maglev” влак, който ще увеличи скоростта на влака няколко пъти, чрез намаляване на съпротивлението на въздуха.

 

Източник: http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-12-95015

[Total: 2    Average: 5/5]

[Total: 2    Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association