Обновление на вана

Обновление на вана

Може ли да боядисам ваната?

Ваната е елемент от обзавеждането на банята,  която винаги е на мода. Но ако една вана е използвана дълго време, с течение на времето по нея се натрупват отлагания и мръсотии. Основната причина, че ваната Ви има занамерен вид са малките ожулвания и драскотини.

 bath

Искате ли ваната Ви да има безупречен вид?

Разгледайте всички вани онлайн. Купете си нова и скъпа вана. Шегувам се! Повярвайте ми, това не е най-лесното, но е най-скъпото решение.

 

Искате ли старата Ви вана да изглежда като нова?

bathroom

Това  е голямо предизвикателство? Не, не е.

За да възстановите първоначалния блясък на Вашата вана има метод, който е изключително лесен, практичен и ефективен. Не на последно място, не изисква никакви специални познания.

 

Вашата вана ще има перфектен вид, след като изпълните долуописаните процеси:

 

  1. Почистете ваната с мощни и абразивни материали. Използвайте доказани и качествени препарати за отстраняване на вар и обезмаслител.
  2. Изтъркайте ваната с помощта на ситен мокър пясък. Награпете повърхността на ваната с едра шкурка. Това ще помогне за премахването на  нечистотии, мазнини и прах, както  и за по-лесното  задържане на боята.
  3. Подсушете повърхността.
  4. Покрийте смесителната батерия и ръбовете на ваната с хартиено тиксо.
  5. Смесете добре грунд и втвърдителя за грунд. За да няма нужда от специална ваничка, излейте малко грунд на дъното на ваната и го разнесете с валяк.
  6. След като се втърди грунда, най-малко след 24 часа след нанасянето, направете още едно междинно шлифоване на повърхността на грунда.
  7. Почистете от прах грундираната повърхност на ваната.
  8. Смесете епоксидна емайлна боя за вана и втвърдителя за емайл. Готовата смес може да се използва при +20оС за около 45 минути.
  9. По начина описан в т. 5 нанесете тънък слой от боята с валяк за полиуретанова пяна. Нанесете първия слой боя, оставете да изсъхне за около 10-20 минути, след което нанесете втори слой боя. Важно е процеса на боядисване да се движи в една посока. Ако имате необходимото оборудване, може да нанесете боята и с пистолет за пръскане на боя.

 

Механична здравина се постига след 3 дни, а химическа устойчивост  след 7 дни.

 

Вашата ваната ще бъде като нова и готова за употреба за 7-8 дни .

Flaer_lice_1

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Loading

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association