Разкриха тайната на Венерения календар кодекса на Майте

Разкриха тайната на Венерения календар кодекса на Майте

Ученият Gerardo Aldana от Университета на Калифорния в Санта Барбара, описа предназначението на  Венера , съдържаща се на 27-28 страници  в Дрезденския Кодекс – един от четирите оцелели майски ръкописа.

Календара на Венера  позволява да следят фазите на втората по  разстояние планетата от Слънчевата системата, с корекция за високосна година. Според Aldana, ръкописът е създаден през класическата епоха (800-1000 години пр.н.е.) под ръководството на Kakupakalya от Чичен Ица. Този мъж е заемал висок пост и е бил антрополог и астроном.

Описаните движения на  Венера и изграждането на календара на маите се основават,   на вековните астрономически наблюдения по предположения на Алдан, са направени от I в.сл.Хр.. Ученият смята, че в текстовете  преходния глагол k’al има значение  не “привързвам” или “държа”, а се има предвид  “инвестира”.

Таблицата включва изчисления на Венерианския календар, като се вземат предвид високосните години, според Aldana и изчисленията на маите, съдържащи се в него, се вземат предвид най-важните постижения на в астрономията и математиката за тогавашното време.

pic_05765c9c62f6230b49210a37899ab676

Математически аспекти на календара на Венера  заинтересовани учени през 1930. Повечето експерти смятат, че календарът на майте не може да се счита за научно постижение, защото то обяснява законите на нумерологията пресилено, а не и дългосрочни  астрономически наблюдения.

Дрезденският Кодекс  е ръкописът, в който  напълно запазен словесният ръкопис на майте. Те се състоят от 39 страници, е написани върху кожа достигаща дължина от 3.5 метра. В Германия, книгата донесена през XVIII век. Дрезденският Кодекс Codex съдържа набор от правила и препоръки, приети по време на класическия период на обществото на майте .

 

Източник: http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-18-95195

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association