Търсите техника?

dssale.com banner
Откриха петата сила в природата

Откриха петата сила в природата

Наскоро, ядрени физици от Унгарската академия на науките са се опитвали да намерят “тъмни фотони” – хипотетични доказателства на мистериозната тъмна материя. Смята се, че тя е 85% от материята във Вселената, но нито поглъща нито пропуска светлина, така че твърд отговор на този въпрос е невъзможен.

По време на експериментите, унгарските учени са открили доказателства за съществуването на неизвестени досега на частици, с маса 30 пъти по-тежка от масата на един електрон, но за да се разбере какво точно представлява тя ,-  една частица материя или взаимодействия на частици – носители, – специалистите не са били в състояние да потвърдят кое от двете твърдения точно са резултатите от  експеримента.

 

Група учени от Университета на Калифорния, Ървайн, САЩ, заяви, че унгарските учени може да не са намерили “тъмни фотони” и ” X-бозон” – една необикновенна частица, чието съществуване може да се се окаже  петата силата на природата. Известно на науката електромагнитно взаимодействие   между протони и електрони. Новата частица, очевидно взаимодейства само с електрони и неутрони и то само много малки разстояния.

Учените не изключват възможността, че хипотетичната пета сила може да бъде свързана със силни и слаби електромагнитни  ядрени взаимодействия, така че те заедно могат да породят “прояви на по-фундаментални сили.”

1434020771

Във всеки случай, следователите са предупредени, че тяхното тълкуване на данните са предварителни и има необходимост от допълнителни  експерименти.

Източник: http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-18-95191

[Total: 1    Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association