Никола Тесла изобретил роботи-убийци

Никола Тесла изобретил роботи-убийци

Първият изобретател на роботи убийци се оказа Никола Тесла.

В патент от 08 ноември 1898 год. е описано от Matthew Schroyer, безпилотен военен апарат, на който разрушителната сила е  толкова голяма , че човечеството би се отказало да води война.

По думите на Tesla , неговите устройства нямат нужда то проводници и кабели. Тези апарати ще се предвижват и управляват , чрез вълни , импулси и излъчвания, който ще се подават от земята, водата или въздуха и ще достигат до обекта ефективно в радиуса му на действие. Такава е била визията на Тесла за използването на съвременните радио вълни , който през 1890 г. тепърва са започнали да бъдат използвани за предаване на радио сигнали.

pic_1d91232c0948a499ad86a0221ac3c383

Патентът е озаглавена “Описание на метода и апаратурата за управление на движение на  кораби или превозни средства” включва и обсъждане на сферите на приложение на устройството.  Също така с допълнение е записано “предоставяне на стоки в трудно достъпен терен”. тесла също така споменава и военното му приложение , като неговата безгранична военна мощ, ще допринесе за мирът на земята между народите.

Cp6Yk56VUAEL6kx.jpg_large

 

 

Никола Тесла (1856-1943) – изобретател в областта на електротехниката и радиотехниката от сръбски произход, инженер, физик. Роден и израснал в Австро-Унгария, през следващите години той е работил основно във Франция и Съединените щати, става гражданин на САЩ. Широко известен за неговия принос към създаването на устройства работещи на променлив ток, многофазни системи, синхронен генератор и асинхронен двигател. Откривател на променливия ток!

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-22-95309

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association