Търсите техника?

dssale.com banner
НАСА иска да продаде МКС

НАСА иска да продаде МКС

Преди няколко дни заместник-началник на управление на НАСА Бил Хил заяви, че агенцията иска да прекрати работата си  с МКС . Вместо да се извежда станцията от орбита или да потъва в океана, или да се разглоби на части за последваща продажба, агенцията иска да прехвърли в ръцете на частна фирма  МКС .

Това ще  е опит на НАСА за разработване на версия на” ниска орбитална на икономическа зона”. Идеалното решение за това ще бъде трансфера на станцията в ръцете някой търговски субект, който има интерес в продължаването на изследователската и развойна дейност в ниска околоземна орбита.

Американската космическа агенция изказа  желанието си да се доведе до ниска околоземна орбита, и да се предизвика интерес на частни фирми, проучванията на  агенцията първоначално са били предвидени , че  частният бизнес ще се интересува от независима сграда по-компактна от МКС.

МКС

МКС

Хил не навлиза в подробности, относно  дали има споразумение на НАСА със своите партньори – други страни, които също са участвали в изграждането на МКС относно продажбата й.

В допълнение, като  сметнем колко пари са били инвестирани в строителството и експлоатацията на станцията,  много трудно да си представим как НАСА планира да прехвърли на МКС в ръцете на частния сектор за ползване под  наем или да е продадат напълно. За цената също не се говори.

 

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-23-95336

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 0    Average: 0/5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association