Зеленият чай предотвратява скъсване на артериите.

Зеленият чай предотвратява скъсване на артериите.

Японски биолози са установили, че консумацията на зелен чай намалява значително вероятността от аневризма на коремната аорта – внезапно скъсване на основната магистрална артерия на тялото, което  гарантира до смъртта на един човек или животно, според доклад, публикуван в Journal of Vascular Surgery..

Изтъняване на стените на артерията в корема и внезапното й скъсване  са една от основните причини за смърт в напреднала възраст. Според статистиката на СЗО, около 2-8% от възрастните мъже на възраст 65 и повече години страдат от този проблем и всяка година загубват  живота си над  повече от 150 хиляди души по целия свят.

green tea

green tea

“Коремна аортна аневризма често остава незабелязана за пациенти.-Те не чувстват никакви симптоми до момента, в който артериалната стена не се скъса, ако пациентите са късметлии се подува преди да се спука. Единственото спасение е да се вземат от друго място в организам и да се заменят хирургически. В днешно време не съществуват фармакологични лечения за това заболяване, “- казва Minakata Кенджи (Kenji Minakata) от университета в Киото (Япония).

Minakata и колегите му са намерили начин

да се намали значително вероятността от подобни проблеми с аортата, изследвайки   различни биологично активни вещества от ежедневните продукти, който  оказват влияние върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове в тялото на възрастните хора.

Техните експерименти показват, че полифенолни съединения, съдържащи се в големи количества в зеления чай, са много благоприятени като ефект върху състоянието на коремната аорта на хората и значително намалени шансовете, от вътре  артериални аневризми, койтов крайна сметка се пукат.

Според биолози, това е вероятната причина поради , която възникват, е че тези вещества стимулират клетките да произвеждат голям брой аортен еластин – протеин отговорен за гъвкавостта и здравината на стените на аортите. В допълнение веществата съдържащи се в зеления чай са мощни антиоксиданти, които забавят естествената смърт на клетки и инхибират възпалението на артерията.

“Японците живеят по-дълго, отколкото други народи на земята, и десетки проучвания показват, че над 80% от японския пият зелен чай всеки ден. Ние вярваме, че ежедневно пиене на този вид чай може да бъде стратегия, за да се предотврати развитието на коремна аортна аневризма.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-24-95382

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association