Търсите техника?

dssale.com banner
Зеленият чай предотвратява скъсване на артериите.

Зеленият чай предотвратява скъсване на артериите.

Японски биолози са установили, че консумацията на зелен чай намалява значително вероятността от аневризма на коремната аорта – внезапно скъсване на основната магистрална артерия на тялото, което  гарантира до смъртта на един човек или животно, според доклад, публикуван в Journal of Vascular Surgery..

Изтъняване на стените на артерията в корема и внезапното й скъсване  са една от основните причини за смърт в напреднала възраст. Според статистиката на СЗО, около 2-8% от възрастните мъже на възраст 65 и повече години страдат от този проблем и всяка година загубват  живота си над  повече от 150 хиляди души по целия свят.

green tea

green tea

“Коремна аортна аневризма често остава незабелязана за пациенти.-Те не чувстват никакви симптоми до момента, в който артериалната стена не се скъса, ако пациентите са късметлии се подува преди да се спука. Единственото спасение е да се вземат от друго място в организам и да се заменят хирургически. В днешно време не съществуват фармакологични лечения за това заболяване, “- казва Minakata Кенджи (Kenji Minakata) от университета в Киото (Япония).

Minakata и колегите му са намерили начин

да се намали значително вероятността от подобни проблеми с аортата, изследвайки   различни биологично активни вещества от ежедневните продукти, който  оказват влияние върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове в тялото на възрастните хора.

Техните експерименти показват, че полифенолни съединения, съдържащи се в големи количества в зеления чай, са много благоприятени като ефект върху състоянието на коремната аорта на хората и значително намалени шансовете, от вътре  артериални аневризми, койтов крайна сметка се пукат.

Според биолози, това е вероятната причина поради , която възникват, е че тези вещества стимулират клетките да произвеждат голям брой аортен еластин – протеин отговорен за гъвкавостта и здравината на стените на аортите. В допълнение веществата съдържащи се в зеления чай са мощни антиоксиданти, които забавят естествената смърт на клетки и инхибират възпалението на артерията.

“Японците живеят по-дълго, отколкото други народи на земята, и десетки проучвания показват, че над 80% от японския пият зелен чай всеки ден. Ние вярваме, че ежедневно пиене на този вид чай може да бъде стратегия, за да се предотврати развитието на коремна аортна аневризма.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-24-95382

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 1    Average: 5/5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association