Intel Euclid е малък компютър с камера RealSense

Intel Euclid е малък компютър с камера RealSense

На конференция за разработчици IDF 2016 в Сан Франциско,

Intel представи няколко интересни нови продукта. Производителят продължава активно да насърчава своя собствена технология RealSense. На събитието беше показана  миниатюрна камера Camera 400 за използване в роботи, безпилотни летателни апарати, автономни превозни средства и друго оборудване. Intel също показа Euclid , компютър с вградена Camera 400, която е с размерите на  обикновена HDMI камера и  изглежда като уеб камера, която обикновено се фиксира на мониторите за видео разговори.

 На лицевата страна на Intel Euclid

има набор от камери и сензори, необходими за определяне на околната среда, на движение и 3D-сканиране. Във вътрешността на компютъра е използван  процесор  Intel Atom с допълнителни сензори: акселерометър, жироскоп и др. Работи Euclid на базата на Ubuntu и други операционни системи.

intel-realsens

intel-realsens

Intel Euclid  е начална  точка за професионалисти, които искат да се развиват в областта на компютърното оборудване за роботи, какъвто беше случаят с платформата Intel  Aero за беспилотните летателни апарати. New RealSense-Camera 400 Intel Euclid  има по-голям обхват и улавя два пъти повече 3D-точки и поддържа вътрешна и външна употреба.

На сцената бе демонстриран Intel Euclid за работата си с 3D принтер , а след това бе настроен да следи работата на човек.

intel

intel

Също така бе демонстрирана и работата му на безпилотни летателни апарати.

В същото време, в края на годината ще има нова нов дизайн на безпилотен самолет , разработен на  около Intel Aero, който е ефективен  turn-key platform за разработчици, които не искат да губят време да се опитва да сглоби мотори, ротори, радиоапарати, и камери. Новият самолет основно ще комбинира Aero, а RealSense.

intel-idf-

intel-idf-

Източник :http://www.slashgear.com/intel-euclid-packs-realsense-into-candybar-sized-pc-16452006/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association