Търсите техника?

dssale.com banner
КАМАЗ представи прототип на безпилотен микробус

КАМАЗ представи прототип на безпилотен микробус

“КАМАЗ” представи прототип на миниван с автономна система за контрол, наречен “Shuttle”. Концептуаленият автомобил направи премиера в рамките на автомобилното изложение в Москва.

Проектът безпилотен обществен транспорт “КАМАЗ”,

 работи заедно със специалисти от “НАМИ”, както и с компанията “Яндекс”, която отговаря за предоставянето на данни за инфраструктурата, трафик и околна среда.

Минибуса има капацитет до 12 пътници, се предвижда “като алтернатива на традиционните автобуси водачи на превозни средства”, които се движат по строго определен маршрут.

Движението на  “Shuttle” ще се управлява в реално време в зависимост от дестинацията на пътниците. “Комуникацията” с хората се осъществява с автономна система за контрол и се извършва чрез специално приложение за смартфони, с което можете да настроите точката на крайното си пътуване.

От “Камаз” съобщиха, че в Русия не съществува правно основание за разрешаване на движението на автомобили с автопилот по обществените пътища. Ето защо, се приема, че първите безпилотни автобусите ще бъдат използвани в закрити помещения – на летищата, изложбени центрове, бизнес паркове и музейни комплекси.

kamaz
В момента “КАМАЗ”  развива безпилотни камиони, създава софтуер за тяхната работа заедно с  руската компания Cognitive Technologies.

Управляващата електроника ще се ръководи управляващи комплексни видеокамери и специални сензори. В допълнение, на изкуствен интелект се самообучава от “система морални критерии”, който ще помогне на автопилота да се определи най-добрите варианти за действия в извънредни ситуации.

kamaz

Източник : http://motor.ru/news/2016/08/25/kamshatl/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 1    Average: 5/5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association