Търсите техника?

dssale.com banner
Кръвен анализ може да каже колко години ще живее човек

Кръвен анализ може да каже колко години ще живее човек

Да се разберете колко години човек може да живее с обикновен кръвен тест, твърдят учени от Университета на Източна Англия.

Изследователи са намерили начин да се предскажат продължителността на живота. По време на изследванията си, те успешно се измерили скоростта на стареене на дивите птици, която може да се приложи и към хората.

Този тест дава мярка за средната продължителност на теломерите – крайните части на хромозоми, които са съкращават всеки път когато клетка преминава през периода на разделяне. Дължината на теломерите ви позволява да разберете “биологичената” възрастта на лицето, което обикновено се различава от от паспортната снимка. И колкото по-дълги са теломерите, колкото по-дълго живеят хората.

Въпреки това, експертите отбелязват, че този тест не позволява откриването на възможността за смърт от сериозни заболявания, които могат да се развият с течение на времето, той прогнозира колко време остава от живота до естествената смърт.

Тези кръвни тестове вече широко се използват като част от опитите върху животни. Въпреки това, една компания във Великобритания предлага всички, които искат да знаят продължителността си  на живот, като им правят тест за 400 паунда.

кръвни телца

“Открихме, че дължината на теломерите е по-точен показател за продължителност на живота от биологична възраст, – каза авторът на изследването д-р Дейвид Ричардсън . По този начин, чрез измерване на дължината,се установява биологичната възраст и колко ни остава. С този показател може да се установи , кой ще живее и кой няма да продължи по своят път. “

Източник : http://mignews.com/news/health/190816_221001_13257.html

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 1    Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association