Търсите техника?

dssale.com banner
Пътешествие във времето е възможно

Пътешествие във времето е възможно

Физик Джон Вакаро от Griffith University в Австралия,предполага , че времето във Вселената и законите на запазване може да се появи в резултат на нарушение на времевите  симетрии. В научната терминология той използва понятието “време-обръщане инвариантност.”

“Ако искате да знаете как е създадена Вселената и на къде отива, трябва да се разбере същността на времето”, казва Джон Вакаро.

Той твърди, че е в състояние да открие механизма, по който някои физични явления не може да се променят с времето. Например, втория закон на термодинамиката не позволява възможността за прехвърляне на топлинна енергия от по-малко нагрято до повече загрято тялото.

Физик обръща по- специално  внимание  към поведението на мезони. Тези частици са непрекъснато в интензивно взаимодействие една с друга. Те са отговорни за сцеплението между кварките, частиците, които са носители на фракционен електрически заряд.

След изследване на поведението на мезоните, професорът прави заключение , че без да се нарушава баланса на време-обръщане инвариантност, във вселенатаможе да се случват  странни явления.

univers

С други думи, това е поведението на микро-частиците, както се оказва, е причината за  за движението на Вселената напред във времето.

Например, предмети могат лесно да пътуват във времето. Въпреки това, след появата си на същото място, те ще изчезнат веднага. При такива условия, законите за съхранението не могат да действат, каза Вакаро.

“Въпреки това, докато ние всъщност се движим напред във времето, винаги има някакво движение в обратна посока, нещо като махало ефект, и че това движение може да се измери с помощта на К и В мезоните, казва физикът. Следващата научна работа на Вакаро е “теоретична и експериментално изследване на неговите хипотези”.

Източник:http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-25-95417

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 0    Average: 0/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association