Кафето може да изчезне до 2080 година

Кафето може да изчезне до 2080 година

В доклад, публикуван от Института за Climate Research Australian, има  прогноза, която гласи че в резултат на глобалното затопляне, светът може да загуби любимата си  ободряваща напитка.

До сега,проблеми с  отглеждането на кафе на зърна, дължащи се на изменението на климата изпитваше само в една страна – световен лидер в износа на кафе Бразилия. От няколко години от суша са сериозно е засегнато бразилското кафе, но не и  производството  в световен мащаб, получени са необичайно високи добиви в други региони, особено в Хондурас.

Но и това в Хондурас  се очаква да бъде засегнато като добиви от засушаването,

съобщават австралийските климатолози. Според доклада, през 2050 г., половината от всички земи, които сега се използват за отглеждане на кафе, ще станат негодни за отглеждане на качествено  кафе. Дори след 30 години при нарастване на средната температура на Земята ще унищожена напълно като кафе култура, съобщава докладът.

В доклада се казва, че през следващите десетилетия, липсата на кафе ще започне да се отрази на качеството на напитката в чашата на потребителите. Бразилската суша принуди цените на суровините се покачват, и сега и  преди няколко години евтини сортове се продават на по-високи цени или умишлено стават  по-сложни и скъпи.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-30-95575

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association