Направи си сам Генератор на водород

Направи си сам Генератор на водород

 Как да превърнете водата в гориво?

Днес Roman Ursu, инженер от Кишинев, ще ви покаже как да си направи компактен водороден генератор на ръка. Въпреки своята простота, това устройство може да бъде полезно в случай, че трябва да направите  спойка или загреете нещо,да изгорите всичко, но няма подходящо оборудване под ръка.

За да се направи прост, но изключително ефективен водороден генератор с голи ръце, ще ви трябва само няколко инструмента, които лесно можете да намерите във всеки магазин за хардуер. Чифт гумени капиляри, малък стъклен буркан, пластмаса , захранване, дузина ножчета за бръснене  и готварска сол – това е всичко, което ви трябва. Вместо саламура можете да използвате сода или керосин, това засяга пряко крайната температура на пламъка.

Бъдете внимателни при работата с леснозапалими материали и при рязането е необходимо да се спазват всички мерки за безопасност и разпоредби за пожарна безопасност. “Popular Mechanics” предлага възможност да се използват вместо стъклени буркани други, по-надеждни (и задължително огнеупорни) контейнери. Сместа от кислород и водород е взривоопасна и  експлозията би  причинила значителни щети, малки стъкълца могат да причинят сериозни неприятности.

Източник :http://www.popmech.ru/diy/261862-molotok-proletaet-skvoz-zerkalo-v-slou-mo-video/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association