Планета X ще унищожи Слънчевата система

Планета X ще унищожи Слънчевата система

Планетата X, този голям и тъмен  студен субект, според астрономите, сега е извън орбитите на Уран и Нептун, но когато се приближи по – близо, има вероятност нейното притегляне на изхвърли  Уран и Нептун извън Слънчевата система.

От първия официални доклади за съществуването на Планетата X (учени е наричат деветата планета), астрофизици разкриват нови подробности за това какво означава тази  планетата за самата слънчевата система.

Според новите резултати на изследователски екипи от астрономи са показали, че тази планета не ни вещае нищо добро. Планетата X представлява реална заплаха за всички планети от нашата слънчева система.

Според изчисленията на астрономите, Планетата X е много голяма,

тя е 10 пъти по-тежка от Земята и е 4 пъти по-голяма като размер. Тя осъществява  еднo пълно завъртане около слънцето за 10-20 хиляди години. Това причинява сериозна аномалия в движението на ледените комети от пояса на Кайпер. Екип от астрономи от Университета на Уоруик са моделирали влиянието на Планетата X и на други планети от Слънчевата система.

PlanetX1

Ако Уран и Нептун попаднат под влиянието на гравитацията на планетата ще бъдат изхвърлени от Слънчевата система и поемат на пътешествие из галактиката. Разбира се, най-важният въпрос е кога това бедствие ще се случи , на този въпрос учените не може да отговорят. За това ние трябва да се намери визуално бедствие X и да се изчисли орбитата й и да определи кога  ще бъде в нашата система.

бедствиеX е в състояние да убие слънчевата система, и това не е една фантазия на футуристите, а е с доказан научен факт, казват изследователите.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-08-31-95621

 

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Как намирате сайта ни?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association