Търсите техника?

dssale.com banner
Растенията може да си регулират температурата благодарение на поглъщане на въглерод

Растенията може да си регулират температурата благодарение на поглъщане на въглерод

Нови изследвания показват, че растенията си регулират температурата на листата си, независимо от температурата на околната среда, като по този начин се увеличава поглъщането на въглерод чрез фотосинтеза. Тези данни са важни за развитието на модели, за да се предвиди въздействието от изменението на климата.

 “Проучването показва, че температурата на листа обикновено не съответства на температурата на въздуха”.

Резултатът от собствената терморегулация при  растения, е че листата им са склонни да са по-топли от въздуха, при ниски температури, а по-хладни от въздух в топло време, “- каза еколог и директор на работата Шон Mihalets от Националната лаборатория Лос Аламос, САЩ.

list

Mihalets и неговият екип са разработили нова теория, чрез която се установява връзката между енергийните запаси  от входящи и изходящи топлоенергийни потоци , като  икономическа теория на въглерода, който твърди, че формата и структурата на листата в крайна сметка се определят ефективността на обработка на въглерод. Чрез синтезиране на тези теории, екипът доказва, как терморегулацията на листа помага максимизирането на фотосинтезата, следователно общото усвояване на въглерод.

Теорията на екипа е от ключово значение за развитието на количествени оценки за растителната екология, която изучава произхода на терморегулацията на листата или процес, при който температурата на лист се различава от температурата на околната среда.

bg2

Повечето растения чрез фотосинтеза преобразуват светлинната енергия и въглероден диоксид от атмосферата в захари, които се усвояват техните листа, стъбла и корени. Регулирането на температурата листата е от решаващо значение за растителна въглеродна икономика, тъй като температурата на листа определя скоростта на фотосинтезата и дишането. Много от съществуващите модели на системата на Земята опитват да предвидят обратното взаимодействие между растенията и атмосферата показват, че физиологията на растението се отнася до температурата на околната среда. Въпреки това, тези проучвания показват, че температурата на листа може да се различава значително от температурата на въздуха. Това разделяне отслабва връзката между функции на климата и раститенията, ограничаване на въздействието на изменението на растежа на растенията и въглеродните запаси в екосистемите.

Резултатите могат да помогнат за подобряване на модела на системата на Земята и прогнозиране на последиците от изменението на климата.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-02-95684

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 0    Average: 0/5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association