Bosch предлага широко разпространение на инжектирането на вода в двигателя

Bosch предлага широко разпространение на инжектирането на вода в двигателя

bosh-bmw

Системата (система за впръскване на вода) се състои от един инжектор, помпа, електронни контролери и малък резервоар на дестилирана вода. На снимката е  показанa  “Шестицата» BMW (500 к.с., 600 N • m) с резервоар петлитрова туба в багажника. Този обем е достатъчен за изминаването на 3000 km.

За инжектирането на вода в смукателния колектор, ние говорихме подробно миналата година, когато системата е показна в BMW M4 GTS, споменава разработчик от компанията Bosch за издание Autocar. Bosch възнамерява през 2019 г. да предложи своята технология за всички заинтересовани автомобилопроизводители. Разширяването очевидно започва с няколко баварски модели. Като цяло, Bosch, казва, че системата ще бъде полезна в почти всяка кола с двигател с вътрешно горене, от супермини до суперавтомобил. Особено във връзка с текущото затягане на стандартите за емисии.

bmw

Според създателите, тяхното развитие може да подобри горивната ефективност с 13% и намаляване на емисиите на CO2 от 4%. Best той действа върху двигателите, в който са с по голям обем от 100 к.с, докато системата е скъпа, после в  масовото производство цената неминуемо ще спадне. За страни с по-студен климат Bosch проучва възможността за загряване на водата от топлината на двигателя или електрическите компоненти. “Ние сме в разговори с големи производители на автомобили, но е твърде рано да се разкриват подробности, – каза водещият автор на проекта Мартин Fronmayer. – Мога да потвърдя, че системата ще влезе в обръщение три години по-късно “.

Източник : https://www.drive2.ru/e/BkjmAEAABA8

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association