Търсите техника?

dssale.com banner
Създадена е технология за въскресение

Създадена е технология за въскресение

Лекари от Университета на Калифорния в Лос Анджелис (САЩ) успешно са тествали нова неинвазивна терапия, за  върне  на пациентите към живота ,  в състояние на кома.

Пълният доклад на изследването, публикувано в научното списание мозъчна стимулация, както и  на официалния сайт на Университета на Калифорния (UCLA). Екипът от учени е успял да създаде нов метод на лечение, които е предназначен да върне към живота изпадналите в състояние на кома пациенти. Методът се тества върху 25-годишен младеж, който е получи травма на главата. След ултразвуковата стимулация, е записано “изключително подобрение.”

Ултразвукът стимулира невроните в таламуса – зоната на мозъка, която е отговорна за обработка на информация и помага за регулиране на дейността и вниманието. Първоначално пациентът практически не реагира и  отговоря на лечението почти несъзнателно. Но след три дни лечение, той напълно се върна в съзнание и започна да общува с лекарите, използващи мимики и жестове, разбиране речта, адресирано до него.

reserection

“Ние сме достигнали поразителна промяна”

– казва водещият автор на проучването, Мартин Monti -. Като че ли отново се стартира механизма на действие на невроните в мозъка на главата на пациента.

Според него, новият метод е не само много прост и евтин, но ефективен, тъй като е в състояние да стимулира мозъка почти пълно възстановяване от последиците от кома. Изследователите казват, че методът е създаден от тях помага на мозъка да “рестартира”. Въпреки това, те възнамеряват да продължат тестване.

Източник: https://rg.ru/2016/08/29/sozdana-prostaia-tehnologiia-vozvrata-k-zhizni.html

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 1    Average: 4/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association