Милионни пчели са унищожени по погрешка

Милионни пчели са унищожени по погрешка

При пръскане над полетата  с мощен препарат, с цел да унищожат вируса Зика, властите от Дорчестър Каунти, Южна Каролина случайно убиха около три милиона на пчели.

Обикновено, областта е пълна с забавно  бръмчене на пчели, но преди няколко дни, настъпи мъртва тишина. Преди няколко дена по нареждане на местните власти върху площ от 38 квадратни километра се пръска с мощен инсектицид, който е трябвало да унищожи комарите – преносители на вируса Зика. Неотдавна в Южна Каролина са регистрирани около 40 случая на инфекция с висока температура от Зика.

Известно е, че инсектицида е вреден за пчелите и от Националната агенция за опазване на околната среда препоръчват използването му да се извършва през нощта, когато пчелите спят в кошерите. Но властите в Дорчестър  по неизвестна причина, пръскали с инсектициди на разсъмване, 6:00-8:00 сутринта. Събуждайки се, пчеларите открили, че дългосрочният им семеен бизнес всъщност е умрял.

Независимо от факта, че администрацията на район е изпратила официално извинение, едва ли е възможно да се компенсира тази загуба, защото животновъдите приемат пчелите си  като домашни любимци.

Източник : http://www.nat-geo.ru/planet/900510-milliony-pchel-byli-unichtozheny-po-oshibke/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association