Търсите техника?

dssale.com banner
Мръсният въздух образува в мозъка магнитни аномалии

Мръсният въздух образува в мозъка магнитни аномалии

Биолозите са открили, че необичани микро-частици от магнетит са били открити в мозъците на някои хора преди 20 години, те не  възникват естествено в тъканите, а се наслояват от газовете на колите, проникват в мозъка чрез обонятелните нерви, се казва в статия, публикувана в списание PNAS.

В началото на 90-те години на миналия век, учените са направили интересно и в същото време тревожено откритие – за мозъците на хора, които се оплакват от главоболие, са намерени наночастици от магнетит, минерал с магнитни свойства. Техният брой е наистина огромен – за всеки грам от мозъчната тъкан представлява около 5-100 милиона от тези частици.

Откриването на частици с магнитни свойства в рамките на един жив организъм не е новина за учените – Подобни кристали,  днес са открити в  бактерии, риба и птици за част от техния “биокомплекс”, като им помага да се движите в пространството и да се ориентират за местата за размножаване, места за гнездене или източници храна.

От друга страна, казва Барбара Майер (Barbara Meier) от университета в Ланкастър,

тези частици никога не са намирани в мозъка на хората, учените са започнали да поставят под въпрос тяхното “естественият” произход, когато връзките са разкрити между частиците на магнитните и развитието на някои заболявания като болестта на Алцхаймер.

С изследване на тези връзки, Майер и нейните колеги се опитаха да разберат как условията, при които се формират наночастиците чрез изследване на проби от магнитните кристали, извлечени от мозъчната тъкан на 37 души наскоро  починали от естествена смърт или убити при катастрофи в Мексико Сити, столицата на Мексико и в британския град манчестър.

Магнитните свойства и кристалната структура на магнетит, казва Майер, зависят от температурите, при които те са били образувани. Ако магнетит се формира от биологични средства, то температурата по очевидни причини е нискс и не надхвърля 37-40 градуса по Целзий. Това дава възможност да се направи разграничение на биогенните магнеттните нанокристали при възникването на Земята или в някои abiogenous процеси.

Както се оказа, магнитните кристали, от мозъка мъртви хора се формирани при високи, а не при  ниски температури, което показва тяхната неорганичен произход. С изучаването на формата си под микроскоп, учените са обърнали внимание на факта, че кристалите са били подобни на сфера , а не многоъгълник, както магнитните кристали от бактериални клетки или птици.

В този момент, физици си спомнят къде са виждали такъв кристал – подобни частици, както се вижда от последните проучвания на пътищата , те често се формират по често край пътища, където се отделят повече газове на автомобили. Това се подкрепя от факта,че има много наночастици, извлечени от мозъка със съдържание и  следи от платина, която се използва за производството на катализатори в модерни автомобили.

Очевидно, те се намират не само в праха на пътя, но също така и в мозъка на пешеходците и водачите, където те проникват, допуска на Майер. Чрез обонятелните нерви се свързват директно с мозъка. Като се има предвид, че тези частици  ускоряват развитието на болестта на Алцхаймер, учените предлагат по-задълбочено изследване на тяхната роля при заболявания на мозъка и нервната система е необходимо, за да се определи колко по-опасни са те за нас.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-07-95841

caffestore

[Total: 1    Average: 4/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association