6 секретни проекта на Гугъл , които може да изменят светът

6 секретни проекта на Гугъл , които може да изменят светът

Научихме, че Google – първата търсачка, полезни онлайн услуги и Android. Но в действителност, амбицията на компанията е с много по-широк дпрктър. В тази статия ще научите за няколко секретни проекти на Google, които са в състояние да се променят пътят  на планетата към по-добро.

Google X

– е една от компаниите в рамките на Холдинг Alphabet. Той се намира в едина незабележима сграда на няколко километра от главния офис Googleplex в Маунтин Вю, Калифорния. дейността на дружеството се контролира лично Сергей Брин, един от съоснователите на Google . Той е много рядко допуска журналисти, но това е мястото, където най-интересното.

1. Проект Loon

целта на този проект – да се осигури достъп до интернет за жителите на селските райони и отдалечени райони, в които е невъзможно да се създаде наземна инфраструктура. За тази цел, Google предлага да издигне височинни балони, които ще пребивават в небето на височина от около 18 километри. Балони ще могат да се преместят в определената точка или обратно, да се върнат на същото място чрез използването на различни въздушни течения.

balon

2. Проект Титан Project Titan

е предназначен също за създаване на единна глобална безжична мрежа, но с помощта на безпилотни самолети кръжащи в небето. Те изглеждат като ултра-леки самолети, крилата на които съдържат слънчеви панели, който осигуряват захранването на устройството. Този самолет може да остане в полет в продължение на години, без да изисква кацане и презареждане.

solar-plain

3. Baseline Study

опитни лекари твърдят, че напълно здрави хора не са здрави, ако духът им не е здрав – това са слабо изследвано. Всъщност, концепцията на нормата за състоянието на здравето и благосъстоянието е много неясна. Базовото проучване на проекта има за цел да запълни тази концепция истинския смисъл на думата и да се определи какво е наистина е здрав човек. За тази цел, Google иска да събере голямо количество молекулно генетична информация от достатъчен брой човешки индивиди и разработи формула за перфектно здраве . Може би в бъдещите андроидите ще бъдат създадени по тези модели?

4. Безпилотни превозни средства Google

Този проект е доста добре известен, най-малко редовно има новини за най-новите изпитания на безпилотни летателни апарати. Работата по този проект е почти в последния етап. През април 2014 г. компанията обяви, че тестовите коли са изминали почти 1.1 милиона km. В същото време Google показва нов прототип на своя обслужващ персонал на превозното средство, което не разполага с волан или педали газ и спирачка и е 100% самостоятелно. Ако Google върши цялата работа без съмнение това ще направи революция в системата за транспортиране и ще спаси живота на стотици хиляди хора, които умират всяка година по пътищата.

goole-car

5. Контактни лещи Google

– експериментално устройство електронен датчик за радио предаване на базата на контактна леща, която е в състояние да диагностицира заболяването и да наблюдава някои важни физиологични параметри чрез анализиране на слъзната течност. Вече успешно са използвани за определяне на нивата на кръвната захар при диабетици.

6. Google DeepMind

– един проект с най-високи очаквания, обещаващ и дори малко плашещ Google. Основната дейност е създаването на изкуствен интелект. Досега компанията работи в неговото развитие на поколението на класически видео игри, за разпознаване на изображения и речта на текст и музика. Въпреки това, в близко бъдеще се планира да се използва изкуствен интелект за по-сериозни цели. Например, DeepMind здравеопазването ще се работи с Великобритания Националната здравна служба, за да се развиват и усъвършенстват технологиите за грижа за пациента. И все още ли се съмнявате, че Google да завладее света?

Източник: https://lifehacker.ru/2016/09/06/sekretnye-proekty-google/

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association