Учените са доказали връзката между времето и болката

Учените са доказали връзката между времето и болката

Наблюдавайки живота на близо десет хиляди души, използващи смартфони помогнаха на учените  да докажат, че времето е оказва различно влияние в слънчеви и дъждовни дни, наистина се отразява на силата и честотата на дейностите,  на хроничнте болки, това бе съобщено на фестивал на науката в британския  Суонзи.

“Когато най-накрая се докаже, че съществува връзка между времето и болката, те могат да изградят живота си, като се вземе предвид влиянието на времето над тяхното здраве. Разбира се, за да се разбере точно как времето се отразява на болката, ние се нуждаем от повече доброволци, които биха се съгласили да опишат чувствата си в тези дни с помощта на смартфон, “- каза Уилям Диксън (Уилям Диксън) в Университета в Манчестър (UK).

Диксън и колегите му за девет месеца, провели експеримент наречен “Облачно, възможна болка.”

В неговите рамки, те се опитват да разберат дали ревматизъм, главоболие и други видове хронична болка, от която често се оплакват от по-възрастните и някои млади хора се обостря при дъждовното време или обратно топло времето.

За изпълнение на тази задача, британски лекари са разработили специална програма, която непрекъснато се пита собственика за здравето му и предава тази информация на учените, заедно с текущите данни за времето в мястото, където живеят участниците в експеримента, които използват GPS сензор.

Първият междинен анализ на събраните данни от “облака”, показва, че връзката между времето и честотата на симптомите на хронична болка съществува – например, британците рядко имали такива чувства през февруари и април, когато броят на дъждовните дни е минимален, а броят на слънчевите дни – максимален.

Нещо обратното се наблюдава през юни, когато Великобритания е била ударена от дъжд и слънцето едвам надниква иззад облаците по-малко, отколкото през предходните месеци на наблюденията. Всичко това, според Диксън, посочва, че връзката между болката и времето е факт, но той предлага да изчакаме да се завършат на наблюденията, които ще са в продължение на 9 месеца.

Източник :http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-07-95862

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association