AMD планира до създаването на 48-ядрен процесор на базата на технологията на 7-нм процес

AMD планира до създаването на 48-ядрен процесор на базата на технологията на 7-нм процес

Според чуждестранни източници, Advanced Micro Devices Corporation няма да остане с технологията на 14-нанометров процес и е на път да скочи на 10 нм: В плановете на компанията са били създаването на 48-ядрен процесор с кодово име Starship. Включително с поддръжка SMT , което означава способността на поддръжка  на 96-потоци, това е наистина е “космически кораб” в света на процесорите. Към днешна дата, резултатите от теста на сървърни проби Дзен не е впечатляващ, но те работят, докато общата честота е от 1,4 GHz. В допълнение, може да има проблеми с L3 кеша – докладва Geekbench след независим тест. И все пак, ние говорим за един много ранен прототип.

amd-starship-processor-feature

Дори в рамките на технологичния процес  с  14-нанометров на Zen потенциала не е  напълно разкрит и AMD все още има време да  работи върху това, както и използването на 7-нм технология процес ще повиши процента дори до по-висок или да запази охлаждането на същото ниво, както и броят на ядрата. Новият технологичен процес обещава да бъде по-благоприятен в производствено отношение, както и със значително по-добра енергийна ефективност. И ако AMD  продължи да се увеличава броя на в своите сървърни  ядра, те могат да станат сериозни конкуренти новите модели на Intel Xeon Phi – Knights  и Knights.

amd-6th-amendment-to-wsa-presentation-final-page-004

AMD чипове ще бъдат с по-малки ядра, но размерите на Intel са много големи и това ще позволява  да се компенсира при монтаж на повече чипове на дънната платка – два или четири Starship срещу един или два Knights Landing / Knights Mill. Освен това, Xeon Phi процесори са произлезли от оригиналната архитектура Intel Atom опростена и в някои случаи в по-напреднали архитектура AMD Дзен може да бъде много по-ефективна. Компанията вече е подписала петгодишен договор WSA с основния си партньор в производството на силициеви пластини, GlobalFoundries. В него технологията на 10-нм процес не се споменава, което означава, че има шансове, че AMD ще пропуснете тази стъпка в борбата за технологичния процес. се очаква да покаже базирани системи Starship между 2018 и 2019.

Източник : http://www.3dnews.ru/938971

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association