Мерцедес показа бусът на бъдещето

Мерцедес показа бусът на бъдещето

Mercedes-Benz обяви плановете си в рамките на инициативата, наречена ADVANCE,

която включва значителни инвестиции в развитието на търговските превозни средства. В Щутгарт е въведена концепцията за бъдещето на микробуса – Mercedes-Benz Vision микробус.

Mercedes-Benz Vision Van съчетава иновативни решения за доставка на стоки в и около града. От компанията заявиха, че това е първият в света ван, който е с “дигитализирани” действия за предоставяне на услуги от централния склад на получателя.

mercedes-van

Обърнете внимание на концепцията на покрива – това е един чифт безпилотни самолети. Използването им може да бъде независимо , за да се достави малък пакет до получателя директно в ръцете му.

mercedes-van

Vision Van ще получи електрическа мощност от 75 кВт (102 к.с.), което за машина за доставки на огромно предимство – тя може да бъде използвана за пътуване  в часовете, когато трафикът на традиционните търговски автомобили е забранен. Пробегът зависимост от версията ще бъде в диапазона от 80 до 270 километри.

mercedes-van3

За развитието на товарните автомобили на Mercedes-Benz, компанията създаде отделен отдел наречен Бъдещи Транспортни системи, в отдела са заети около 200 души. Те общуват с клиентите, бизнесмени, ИТ компании, фирми, занимаващи се с логистика и публичния сектор. Целта – да се комбинират знанията, придобити в автомобилната индустрия с Mercedes и стартъпи за перспектива и идеи. Бъдещи Транспортни системи е разположен в Щутгарт, Берлин и “Силиконовата долина”.

Един от най-младите компании, която си сътрудничи с Mercedes е Matternet. Тя е специализирана в роботиката и автоматизацията. С нейното партньорство са създадени неговите автономни летателни апарати за Vision микробус.

mercedes-van4

Както компанията съобщава  за в бъдеще ще се развива в три направления:

Vans трябва да бъде част от Интернет.

Това означава, че търговските превозни средства ще бъдат оборудвани със сложни телематика и цифровите технологии, което прави колата ключов елемент във веригата на доставка. Например, състоянието на товара ще се актуализира възможно най-често, не само при пристигането им в склада. Също така, като част от тази стратегия е трябвало да се автоматизира процеса на поръчка на резервни части за колата – необходимите части ще се поръчват от самата машина.
Процесът на зареждане на стоките ще се извършва с оглед на маршрута. Необходимо е да се следват адреса за доставка, куриерът не премества стоката от едно място на друго, кутиите ще лежат точно в реда, в който ще бъде издаден.
Интелигентни микробуси могат да бъдат част от превоза на пътници.
За пет години в областта на модернизация и развитие на концепция Daimler Vans автоматизация ще инвестира 500 милиона евро.

Източник : http://www.kolesa.ru/news/mersedes-pokazal-furgon-budushhego

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association