В Китай е създаден първият въздушен трамвай

В Китай е създаден първият въздушен трамвай

Китай стана третата страна в света, след Германия и Япония, които са разработили нова форма на обществен транспорт.

Първият китайски въздушен трамвай слезна от производствената линия в Нанкин. Китайските инженери успяха само за 4 месеца, да проектират и изградят първия производствен модел на нова форма на обществен транспорт.

С проектирането и създаването на въздушния трамвай  се ангажираха инженерите от Nanjing Puzhen Company Limited, която е част от държавната корпорация CRRC Corporation Limited, казва, “Zhongguo sinven”.
Два вагона могат да се настанят около 200 пътници. Според китайските власти, създаването на нови линии на въздушния трамвай ще реши проблема транспорта в най-големите градове на Китай. Чрез изграждане на нови линии ще е много по-евтино, отколкото изграждането на линии на метрото.
В допълнение, изграждането на нова въздушна трамвайна спирка е десет пъти по-бързо, отколкото изграждането на подобни подземни станции на метрото. Според властите, създаването на първия нов вид транспортни линии ще отнеме не повече от 5 месеца.

Уникален трамвай ще бъде задвижван от батерия, зареждането на която ще става по време на спирките за качване и слизане на пътници. Според разработчиците, трамваят е в състояние да работи с едно зареждане до 4 часа.

Първите летателни трамваите ще се появяват по улиците на китайските градове вече през 2017 г.

Източник : https://regnum.ru/news/it/2177927.html

caffestore

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association