Търсите техника?

dssale.com banner
В MIT се научиха да четат затворена книга

В MIT се научиха да четат затворена книга

Прототип на устройство способно да чете текст от няколко лежащи един върху друг листа хартия. Описание на прототипа на техниката е публикувано в списание Nature Communications. 

При изпитване на купчини листове хартия. Всяка една буква е отпечатана. Системата правилно разпознава буквите в горната част на девата листа.

Най-голям интерес предизвика развитието на Метрополитън музей, като служителите очакват да гледат вътре в старите книги, без да ги ги докосват. Технологията също така позволява да се проучи комплекс покрити с тънък слой на обекти, като например опаковка за лекарства .

Системата работи чрез визуални алгоритми за анализ на съдържанието. Алгоритми разпознават изкривени или непълни изображения като символи. Това е дори по-малко страшно, ако компютърът разпознава замъглено и размазан образ или снимка на човек, тогава защо се нуждаем от CAPTCHA?

Устройство използва тетрагенцово излъчване (между микро вълни и инфрачервена светлина), което има някои предимства пред други видове лъчения,  може да проникне през  обекти, т.е. радиоактивно лъчение и звукови вълни.

Източник : http://www.popmech.ru/technologies/265082-v-mit-nauchilis-chitat-zakrytye-knigi/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

[Total: 1    Average: 4/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association