Маска за гмуркане превръща човека в риба

Маска за гмуркане превръща човека в риба

Насладете се на красотата на мистериозния подводен свят и дишайте свободно под вода, просто като риба, може да имате възможност с разработваната иновация от южнокорейския дизайнер  Jon Dzhebyuna – маска за гмуркане с функции  като хриле.

Дълбоко под водата, нямате нужда от обемни и тежки бутилки за кислород, изисква само малко практика и умения. Дизайнерът Джон Dzhebyun представи концепцията на уникално устройство, наречено Тритон, което позволява на човек да диша спокойно под водата. Изобретението е маска, принципът на действие, на която е почти същото като в хрилете на рибите.
 
Маска извлича кислород от водата, което позволява на човек да диша дори на големи дълбочини. За да направите това, просто захапе мундщука на пластмасата . Две разклонения, простиращи се настрани от маската, изпълняват същата функция като хриле те на рибите – филтър за кислород. Въз основа на техните люспести малки дупки, който са разположение по тях. Чрез тях, вода се засмуква във вътрешната камера, в която се освобождава кислорода от водата, а останалата течност се изхвърля обратно. Въпреки това, докато не е ясно как точно се извлича се кислорода от водата и това какво става с останалите вещества.

water-mask

©cargocollective.com

water-mask1

©cargocollective.com

Yong подчерта, че системата ще може да компресира “допълнително” кислорода и да го съхранява в резервоар с малък обем, но с помощта на мощен микрокомпресор.
 
Устройството ще работи на микро батерии, който са с  30 пъти по-малки размери от останалите  батерии и зареждат до 1000 пъти по-бързо.

water-mask2

©cargocollective.com

Говорейки за ефективността на това развитие е много рано поради факта, че идеята е на етап концепция. Въпреки това, Джон вярва, че неговото изобретение в бъдеще напълно ще замени неудобното водолазно оборудване, което съществува днес.

water-mask4

©cargocollective.com

Източник : https://naked-science.ru/article/concept/daiverskaya-maska-prevratit-ch

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association