Търсите техника?

dssale.com banner
След  удар от мълния жена започна да вижда аурите на хората

След удар от мълния жена започна да вижда аурите на хората

Ирландски психолози са установили, че Синестезия – ((от гръцки syn, „заедно“ и aishesis, „усещане“) означава смесено възприятие. Това е състояние, при което възприятията се свързват едни с други. Едно сетивно възприятие или идейна представа предизвиква в съзнанието същевременно друга представа, от сетиво, което не е било стимулирано.)- се запазва за дълго време и е здраво свързано с дейността на мозъка. Това е заключението, което е на база изследване  на наблюдението на състоянието на пациентите.

Психолозите са изследвали рядък случай на Синестезия на младата жена, която виждаше полупрозрачни цветни петна, както и звучащи ноти и акорди, и според нея, това е дело на “вътрешната визия” ореоли или аури около лицата на хората. Цветът им зависи от идентичността на лицето, и също може да варира в зависимост от емоцията. Учените знаят, само осем случая на тази форма на Синестезия.

Психолозите са в състояние да следват промените в способността на жената, когато тя взема медикаменти за мигрена, както и вирусен менингит. В един от случаите лекарствата доведоха до временно изчезване на синестезия, а другият – промяна в цвета на възприемане на музиката.

Според пациента това е поява на “различен” цвят.

През 2014 г., една жена е бил ударен от мълния, което е довело до пълно изкривяване на възприемането на външния вид на цветовете и външния вид на белите светлини.

В допълнение, след травматично увреждане на мозъка на пациентката е имала пристъп на паника, което бе предшествано от странни усещания и “несъществуващи” цветове. В резултат на вземането на лекарства синестезия беше приглушена, но след известно време старите чувства отново се появих.

Според експерти, изучаването на такива случаи ще ви помогне да разкрие неврологичните механизми свързани с това явление на синестезия.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-22-96334

caffestore

[Total: 1    Average: 5/5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association