Търсите техника?

dssale.com banner
Самотата в хора е заложена на генетично ниво

Самотата в хора е заложена на генетично ниво

Американски учени са доказали, че чувството на самота, което причинява много негативно влияние върху психическото състояние на човека и в крайности може да доведе до тежка депресия и дори опити за самоубийство,в много хора е заложено на генетично ниво.

За такива заключения учени от Калифорнийския университет в Сан Диего, данните са публикувани в Neuropsychopharmacology. Изследователите са установили връзка между самотата и генетиката. Те са фокусирани върху усещанията, през целия човешкия живот, а и не на епизодична появява в определени моменти поради различни ситуации, което пречи да се установи развитието на депресия и  не винаги се влияе от социални фактори и условия на околната среда.

В експеримента 10,760 доброволци на 50-годишна възраст са участвали.. И, според автора на изследването, професор Абрахам Палмър,“Открихме, че генетичният риск от самотата е свързана с депресивни симптоми и невротизъм. Често двама души с приблизително със едни и същи семейства и социални кръгове от контакти в единият човек, се показват симптоми на хронична самота, а при вторият – не. Именно това е генетично предразположение към самотата, активиран от определена от  обстоятелства, някои за едни и същи хора в социално отношение. “

В заключение на експеримента може да се твърди, че генетичните фактори в 37-55% от случаите могат да станат причина за самотата.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-26-96472

Shishe.bg

[Total: 1    Average: 4/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association