Илон Мъск показа  плановете на колонизацията на Марс

Илон Мъск показа плановете на колонизацията на Марс

Ръководителят на компанията SpaceX, Илон Мъск американски бизнесмен представи план за колонизирането на Марс.

Според него, за да станете по самостоятелна колония на Марс там  трябва да живеят около един милион души.

За да ги закара там в следващите 40-100 години, SpaceX ще направи няколко хиляди междупланетарни полети до Марс. Полетите ще се осъществяват от кораб за многократна употреба транспортна система, над който компанията сега работи.

Предполага се, че космически кораб, първо ще е с ракета-носител, който по-късно ще се върне на Земята, колонистите ще вземат околоземна орбита, където ще зареждат и кораба ще  поеме курс към Марс.

 mars1

Според предварителните оценки, цената на билета до Червената планета трябва да възлиза на около 200 хиляди долара. “Ние трябва да направим полетите до Марс на разположение и достъпни за хората.  Първият полет до Червената планета ще бъде доста скъп, но с течение на времето, полетът ще струва по-малко от 200 хиляди долара, може би дори по-малко от 100 хиляди., всичко зависи от това колко хора ще бъдат на борда “, каза Илон Мъск

Ръководителят на SpaceX се надява да достави първите астронавти на Марс до 2025 г., в годината. Първите полети може да отнеме около 80 дни, след това този период ще се надяват да намалят до един месец.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-28-96538

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association