Село на Луната

Село на Луната

Ръководителят на Европейската космическа агенция е убеден, че “село на лунната ” може  да се превърне в основна точка за по-нататъшно изследване на космоса.

Чувайки тази фраза, при повечето от хората се появява спомен на  снимка на филма: Луната в пустинята под големия купол е борба за живота на забравени няколко учени.

Ян Вернер веднага предупреди, че тази гледна точка не съвпада напълно с бъдещата съдба на селото. Moon Village – това не е  само къщи, магазини, пекарна и училище. Това е бъдещото изследване на всичко в открития космос.

Международната космическа станция през следващото десетилетие може да изчерпи своят ресурс и да се наложи този уникален проект да бъде потопен във водите на Тихия океан  смята генералният директор. Изчерпването на  възможността да продължи да търси  нови изследвания в космоса , има спешна нужда да се разработи нов план.

Ако НАСА се опитва усилено да реши  сложната техническа задача за изпращането на хора на Марс, ESA са уверени, че самото бъдеще на изследването на космоса е от  луната.

Moonlight “The Village” – ма голям интерес от частни и публични компании, овладяване и разработване на  лунната повърхност. Това е проект на допълнително изследване на космоса и предлаган на Европейската космическа агенция.

moonbase

Като ръководител на ESA, мисиите за проучване на луната в един краткосрочен интервал като  план е трудно да се приложат. Това “село” с течение на времето ще даде необходимата инфраструктура и нови знания за по-нататъшното развитие на космическото пространство.

Тази идея е широко подкрепена от много учени, които работят по въпроса: “Какви са стъпките, за да предприемат следващата, след изчерпването на ресурса на  международната космическа станция”. Много хора вярват, че само Луната е мястото, където трябва да се обърне внимание.

Д-р по планетология от Университета на Лондон заяви, че изследването на Луната не е просто любопитство на учените, а по-скоро единственият правилен изход. Според него, много учени са съгласни да се занимават се с този проблем. След като полета до Червената планета изисква много повече разходи. И риска в този проект е по голям от кацането на Луната. 

Експерти подкрепят идеята, сравнявайки го с полярните предни постове. Именно те в своето време са помогнали да се отвори южният континент за хората. Така лунното “село” трябва да отвори много тайни и мистерии на космоса.

Източник :http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-30-96622

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association