Сърцето на човек остарява по-бързо от другите органи

Сърцето на човек остарява по-бързо от другите органи

При  80% от  хората биологичната възраст на сърцата е по-стара, отколкото останалата част на тялото.

Експерти от University College London са извършили изследвания в тази област явление, като хвърлят вината за това на затлъстяването и липсата на физически упражнения.

Преждевременното стареене може да бъде не само на отделния човек, но също така и на отделни нейни органи, в частност сърцето. Едно проучване с участието на 575,000 души, показва, че при 80% от хората сърцата са по-стари от самите тях. В някои екстремни случаи, мъже и жени на възраст от 45 години, имат сърца, които са често срещани при 60-годишните. Авторите на изследването обвиняват нездравословният начин на живот, включително затлъстяването и липсата на физически упражнения.

Преждевременно остарялото сърце, увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, както и като цяло намаляване на продължителността на живота. В развитите страни, сърдечни заболявания са най-честата причина за смърт. Тези резултати на британските учени от  изследването са много красноречив и напомнят за важността на физическата активност и борбата със затлъстяването. Във Великобритания, две трети от възрастните са с наднормено тегло или със затлъстяване – това е най-лошият процент в Европа.

3455_big

Проучването, по-специално, показва, че 89% от мъжете на възраст под 40 години вече имат застаряло сърце . Сред нежния пол този дял е 41%. Учените отдават това на факта, че жените  много по-добре се грижат за себе си. Един от всеки седем възрастни има сърце, което е 10 години по-възрастено отколкото останалата част на тялото и всеки един на 14 има разлика с 15 години.

Във връзка с това, експертите ни напомнят, че в развитите страни, има цяла епидемия от случаи на висок холестерол, високо кръвно налягане и диабет, всичко от което значително увеличава риска от смъртоносна болест на сърцето.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-30-96621

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association