През октомври на Земята ще се изсипят два метеоритни потока

През октомври на Земята ще се изсипят два метеоритни потока

Специалисти на планетариума  в Москва съобщиха, че през октомври тази година жителите на Земята ще могат да гледат два метеоритни потока.

Гостите от съзвездието Дракон ще ни посетят в нощта на 08 Октомври. Този метеоритен дъжд Draconids се е родил от останалата част от опашката на комета Giacobini – Zinner. Метеоритите ще преминат през  Земята с висока скорост. Както астрономите казват, можем да наблюдаваме появата на метеори с честота от двадесет космически тела на час. Тези метеори летящи с далеч пои голяма скорост, стават червени и светло – жълти при своето изгаряне. Поради това, наблюдателите ще имат възможност да ги види ясно в нощното небе. Възхищавайки се на  Draconids си пожелайте нещо и това ще се сбъдне, метеорния дъжд ще продължи 20 октомври. Въпреки това, най-добре ще  може да се наблюдава на 16 октомври с най-голяма активност.

meterori

Кой не разполага с време, за да наблюдава  ефектното явление не се отчайвайте на 21 октомври на небето ще има Ориониди метеоритен дъжд. Източникът на тези метеори е известната комета . Но както визуално изглежда, че тя идва от съзвездието Орион, те са наречени в чест на това съзвездие. Астрономите обещават до 15 метеора на час. Въпреки това няма да продължи дълго време, но ще даде възможност да се радват на ефектни факли и висока скорост на изгаряне на метеори в атмосферата.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-30-96623

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association