Германци представиха електрически автомобили покрити със слънчеви панели

Германци представиха електрически автомобили покрити със слънчеви панели

Немската компания Sono Motors планира да използва слънчеви панели, за да се увеличи мощността на собствения си компактен електрически Сион.

Електрическа кола Sion  на немската компания Sono Motors, ще бъде оборудвана със слънчеви панели изработени от кристален силиций. Те ще бъдат монтирани на покрива, капака, багажника и стените на електрическият автомобил. Като разработчиците казват, благодарение  на слънчевите панели ще се  произвежда достатъчно електричество за резерва за захранване на автомобила, което ще дава повече от 30 км на ден пробег.

Слънчеви клетки са покрити 8 мм поликарбонатен слой и общата повърхност на генериране на енергия е от 7.5 квадратни метра. м.

Създателите на електрическите панели са амбицирани да не се отказват докато не предоставят 22 процента ефективност на слънчеви панели, в този случай електрически резервната мощност ще се увеличи с повече от 65 km.

В допълнение автомобилът Сион може да се зарежда като обикновен електрически автомобил на батерията с помощта на 14,4 кВтч и бърза функция за зареждане. Напълно зареждане на батериите ще предостави на електрическа кола енергия  от 120 км, а по-продуктивната версия, наречена Extender с помощта на батерия от 30 кВтч, ще бъде в състояние да изминава около 250 км с едно зареждане.

И двата модела ще бъдат заредени до 80 процента в рамките само на половин час с помощта на високоскоростно зареждане. Електрическият мотор осигурява 50 кВт мощност на електрическа кола  и максимална скорост от 140 км / ч.

sono

Sono Motors Company са преминали етапа на финансиране чрез платформата Indiegogo и сега са на път да започнат производство на електрическото превозно средство в Сион. Както се очакваше цената на стандартния модел е 13 500 долара, а версията на Extender ще струва 18 000 долара. Доставките трябва да започнат през 2018 г.

Източник : https://naked-science.ru/article/hi-tech/nemcy-predstavili-elektromobil

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association