Търсите техника?

dssale.com banner
Да разгледаме от близо Юпитер през очите на “Juno”

Да разгледаме от близо Юпитер през очите на “Juno”

След петгодишно пътуване през пространството сателитът “Juno” се позиционира на фиксирана в орбита около най-голямата планета от Слънчевата система. Сондата ще се обиколи Юпитер 37 пъти, опитвайки се да избегне най-интензивно излъчване и след това ще  се потопи в атмосферата на планетата.

Аматьор астроном публикува видео, на което показва приближение на гигантската планета очите “Juno” .

https://youtu.be/vziVwKAbDsI

Юпитер е петата планета от Слънцето и е газов гигант – една топка от водород и хелий. Учените не знаят какво точно има в сърцето на планетата и дали Юпитер се формира на сегашната си орбита или е била на различно място на слънчевата система. Сред другите мистерии: има ли вода на Юпитер, дали тя има твърда сърцевина и защо северните и южните сияния са най-ярките на Юпитер в Слънчевата система.

Остава загадка и Голямото червено петно. Последните наблюдения на космическия телескоп “Хъбъл”  са показали, че вековната чудовищната буря в атмосферата на Юпитер е намаляла.

Космическият апарат ще приключи мисията през 2018 г., “навлизане” в атмосферата на Юпитер. Данните за произхода на планетите ще помогнат да се разбере развитието на Земята и Слънчевата система като цяло.

juno

“Juno”, която получи името в чест на съпругата на римския бог Юпитер -е втората мисия, която изучава газообразната планета. Първа мисия на Юпитер – “Галилео” – стартира през 1989 година. След това устройството намери доказателства за океана под ледената повърхност на Европа, луна на Юпитер.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-04-96754

Shishe.bg

[Total: 1    Average: 5/5]
Tagged with:

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association