Русия създали  “вечнa” батерия

Русия създали “вечнa” батерия

Специалисти от Самарския изследователски университет, академик Корольов представи уникална технология, която помага да се удължи живота на батерията. Тези батерии ще издържат до 100 години.

Като метода е на превръщане на енергията, излъчвана от радиоактивен източник в електрическа енергия. специалистите са финализирани идеята. Новите тръби според създателите са по-екологосъобразни, продължителноста им на експлоатация  по-дълга и имат сравнително ниска себестойност на продукцията.

prototip-yadernoj-batarejki_204

За основите на батерии са използвани иновативни heterostructure на базата на силициев карбид – радиация пасивен материал, който позволява на 10 пъти по-високи равнища на радиация, отколкото карбид. Той се прилага към субстрата на радиоактивен елемент, който може да генерира енергия за сто години.

Разработчиците отбелязват, че откритието може да служи, като  иновативни батерии, използвани при експлоатацията на различните сензори, особено в отдалечени места и в медицинско оборудване имплантирани в тялото. Те са устойчиви на висока (350 градуса по Целзий) и ниски температури. Опитните батерии проби Самара експерти да представят през октомври и ноември 2016.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-05-96784

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association