Фарадей Future обяви батерията с най-висока енергийна плътност за електрически превозни средства

Фарадей Future обяви батерията с най-висока енергийна плътност за електрически превозни средства

Фирма Фарадей Future съвместно с LG Chem е разработила батерия с най-висока енергийна плътност, предназначени за електрически превозни средства.

Концепцията се задвижва от електромотор FFZero1 Фарадей Future беше представенa на CES 2016 и веднага започва да се позиционира като електромобил, която може да се конкурира с електрическите автомобили от Tesla. С цел да се създадат батерии компанията си сътрудничи с подразделението LG Chem. Както се съобщава в официалното съобщение на сайта на Фарадей Future, дружества са били в състояние да разработи батерия с висока енергийна плътност в света. За съжаление, текстът на прессъобщението не се определят точните характеристики на развитието, но ние знаем, че LG Chem е производител на батерии за двете най-големи компании на автомобилния пазар – Шевролет и Renault.

В момента най-продуктивните батерии използвани в електрически автомобили са на Tesla. С тяхното производство се занимава компанията Panasonic. Според представители на Фарадей Future  младата компанията ще бъде в състояние да реализира още по голяма производителност, отколкото всички други електрически производители на пазара.

el

Източник : https://naked-science.ru/article/hi-tech/faraday-future-anonsirovala

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association