Търсите техника?

dssale.com banner
Суперкомпютър на IBM Уотсън прави конвенционалниte болнични отделения, “умни”

Суперкомпютър на IBM Уотсън прави конвенционалниte болнични отделения, “умни”

Компанията IBM има за цел  да подобри престоя на пациентите в болници и да облекчи  тежестта върху лекари и медицински сестри, като се свържете с интернет всяко болнично отделение и софтуерната операционна система на базата суперкомпютър Watson.

Компютърната система IBM Watson е изкуствен интелект,  през последните няколко години е имал време да напише готварска книга, да създадете трейлър за филм,да се научи да контролира безпилотни автобуси и да помогне в развитието на медицинското образование. Нов суперкомпютър  ще има задача да се създаде “умна” система за болници, за да помогне на пациентите да общуват с медицинския персонал, както и да предоставя удобен инструмент за управлението на такива полезни функции като регулиране на стайна температура, и нивото на осветеност.

Целта на IBM е да оборудва болнични отделения, с “умни” колони, които ще бъдат свързани с IBM Watson през Интернет на платформа. С високоговорители пациентите ще могат да общуват с медицински сестри от разстояние, както и управлението на електрониката с камерата. Освен това, системата може самостоятелно да  отговори на въпроса на някои пациенти, извличане от информацията от болнична база данни, свързани с ежедневието, медицинската история и бъдещи процедури.
 
Заслужава да се отбележи, че IBM Watson използва изкуствен интелект алгоритми, които симулират естествената реч. Този алгоритъм се използва в безпилотни автобусите на фирмата Оли , което позволява на пътниците да комуникират с компютъра, както с конвенционални шофьори.

wotson
 
Новата “умна” система ще бъде тествана в три обекта на Thomas Jefferson University Hospital във Филаделфия. Общо системата през интернет  ще свърже повече от 900 легла.

Източник  : https://naked-science.ru/article/hi-tech/superkompyuter-ibm-watson-sdelaet

Shishe.bg

[Total: 1   Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association