Суперкомпютър на IBM Уотсън прави конвенционалниte болнични отделения, “умни”

Суперкомпютър на IBM Уотсън прави конвенционалниte болнични отделения, “умни”

Компанията IBM има за цел  да подобри престоя на пациентите в болници и да облекчи  тежестта върху лекари и медицински сестри, като се свържете с интернет всяко болнично отделение и софтуерната операционна система на базата суперкомпютър Watson.

Компютърната система IBM Watson е изкуствен интелект,  през последните няколко години е имал време да напише готварска книга, да създадете трейлър за филм,да се научи да контролира безпилотни автобуси и да помогне в развитието на медицинското образование. Нов суперкомпютър  ще има задача да се създаде “умна” система за болници, за да помогне на пациентите да общуват с медицинския персонал, както и да предоставя удобен инструмент за управлението на такива полезни функции като регулиране на стайна температура, и нивото на осветеност.

Целта на IBM е да оборудва болнични отделения, с “умни” колони, които ще бъдат свързани с IBM Watson през Интернет на платформа. С високоговорители пациентите ще могат да общуват с медицински сестри от разстояние, както и управлението на електрониката с камерата. Освен това, системата може самостоятелно да  отговори на въпроса на някои пациенти, извличане от информацията от болнична база данни, свързани с ежедневието, медицинската история и бъдещи процедури.
 
Заслужава да се отбележи, че IBM Watson използва изкуствен интелект алгоритми, които симулират естествената реч. Този алгоритъм се използва в безпилотни автобусите на фирмата Оли , което позволява на пътниците да комуникират с компютъра, както с конвенционални шофьори.

wotson
 
Новата “умна” система ще бъде тествана в три обекта на Thomas Jefferson University Hospital във Филаделфия. Общо системата през интернет  ще свърже повече от 900 легла.

Източник  : https://naked-science.ru/article/hi-tech/superkompyuter-ibm-watson-sdelaet

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association