Търсите техника?

dssale.com banner
Учените откриха “шестото чувство” на чвоека

Учените откриха “шестото чувство” на чвоека

Биолозите случайно открили в ДНК на човешкия ген, който е отговорен за “шесто чувство”,

инстинкт за определяне положението на тялото в пространството, чието неизпълнение води до развитието на проблеми с баланса и чувството за допир, според доклад а публикуван в New England Journal по медицина вестник.

“Преди време изучавах работата на ген  PIEZO2 само при мишки при които е повреден този ген изследванията му  ме хвърлят в шок. Нашето изследване показва, че хората” слепи ” за допит не може да се определят позицията на тялото в пространството, защото техните неврони не реагират на натиск и движение на крайниците “- каза Александър Chelzer (Alexander Chelser) от Националния здравен институт в Бетезда на САЩ .

1473094258

Chelzer и колегите му показаха неочаквани функции на PIEZO2 гена в човешкия организъм и в развитието на един вид “шесто чувство”, прегледани записите на двама пациенти от американски клиники, страдащи от екстра-тежка форма на склеоза.

С изучаването на тяхната ДНК учените се натъкнали на нещо странно, оказа се че в действителност и още един пациент е бил с повреден PIEZO2 ген, който преди биолозите смятали за отговорен за усещането на леко докосване. Това съвпадение е причината  да се провери свързаното с тази част на ДНК с тази на други функции на организма, чието нарушение може да доведе до склероза.

След получаване на съгласието на самите пациенти и техните близки, изследователите проверяват ръцете и други части на тялото дали реагират на вибрациите, убождания, студени и топли обекти и други дразнители. Оказа се, че в допълнение към разпознаване на докосвания, PIEZO2 играе различна роля в организма , като да бъде описан най-общо като “усещане за пространство”.

Изразява се в това човек, в който PIEZO2 е в добро състояние е достатъчно добре, за да разбере къде и как да се позиционира тялото му, ако той си затваря очите, всички обекти се докосват  и така пациента разбира какво го заобикаля. Просто проверка на това чувство е познато. В почти всички болници неврологът кара да се  докосне носа със затворени очи или да се намери и докоснете обект, в непосредствена близост до човек.

Както се вижда от експерименти върху доброволци, лишени от PIEZO2 те дори не може да извършат една проста задача, ако очите им са затворени. Когато очите им са отворени, те са лесно се справят с носа  и да обиколят стаята, въпреки деформацията на ръцете и краката, въпреки че балансът на тялото и се поддържа с голяма трудност.

Учените предполагат, че такива разлики в резултатите на “сляпо” и “незрящи” се дължът на факта, че мозъкът на тези пациенти е адаптирани към липсата на “Шесто чувство” и се е научил да използва очите и ушите си, за да получите информация за местоположението на тялото в пространството за баланс. Съответно, когато те си затворят очите, те губят тази информация за “Шесто чувство” и губи способността си да усеща своята позиция в пространството.

Последиците от загуба на PIEZO2, според Chelzera действително може да бъде много по-широка от загубата на “шесто чувство” може да действа върху човешкото тяло, дори по време на своето вътреутробно развитие. Без PIEZO учените смятат, ембрионът не може да “разбере” как да се включите и които се отнасят до бъдещето на ръцете и краката му, и че е вероятно причината за склероза и други скелетни деформации характерни за тази група изучавани пациенти. Тази теория учените обещават да  проверят в близко бъдеще с експерименти с ембриони.

Източник: http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-24-96405

caffestore

[Total: 1   Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association