Робот Минотавър

Робот Минотавър

Американската компания Ghost Роботика В, основана на базата на Университета на Пенсилвания, се счита за лидер в областта на изследванията и развитието на роботизирани решения, използвайки краката за директно задвижване, а и с въвеждането на концепцията(смисъл на позицията на части от собственото си тяло по отношение един към друг и в пространството).

Техният нов робот Minitavr (Minitaur) е с дължина около 40 сантиметра, напомняща за поведението на едно кученце.

Основните характеристики на развитието станаха двигатели с висок въртящ момент и специалния дизайн на краката, които позволяват Minitavru да развие скорост от над 7 километра в час и да се преодолява различни препятствия, като стълби или половин метър ограда, която не е по силата на съществуващите търговски колесни и верижни роботи.

Компютърното управление на Minitavra може да се настрои на един от вариантите на походката. Така например, роботът може да ходи, да кара колело, тича, тръст и скокове на четири крака, като някои видове газели.

Сензори сканират околността и определят топографията на повърхността, за да адаптират движенията на краката в един миг, в случай на нередности по пътя или препятствия.

Освен това, с помощта на крайниците може да взаимодейства с различни обекти. Така че в официалното видео, робота прави скокове към дръжката на вратата, за да влезе в стаята и лесно се качва на метална ограда.

Идеята да се създаде робот, който може да работи на неравен терен, симулиране на поведението на животните, дойде като идея на основателите на Ghost Robotics Avik De (Avik De) и Kenniali Гавин (Gavin Kenneally), така да се каже с цел конкуренция. Те решиха да създадат компактен и сравнително проста алтернатива на добре известния робот BigDog на фирмата от Бостън Dynamics.

s12445852

“Ние сме много доволни да пуснем своя първа и роботизирана платформа Ghost Minitaur, – казва Kenniali в официалното съобщение за пресата -. Това беше едно дълго пътуване на размисъл и развитие и ние виждаме много приложения за платформата ни.”

Трябва да се отбележи, че компанията във Филаделфия не е позиционира като разработчик на механичен домашен любимец. Авторите на проекта смятат, че тяхното развитие може да бъде по-важно за търсене и спасяване, военни и други цели, по-специално, когато необходимостта от точни области за проучване.

Източник:http://earth-chronicles.ru/news/2016-09-23-96391

caffestoreh

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association