В Русия създали ефективен материал за гъвкави дисплеи

В Русия създали ефективен материал за гъвкави дисплеи

Гъвкавите дисплеи може да бъдът много полезно изобретение, защото с тяхна помощ, ще бъде възможно да се направят гъвкави и по-малко чупливи джаджи. Поради този факт  проучванията в тази област се извършват от много компании по целия свят.

Сибирските учени са изобретили специален разтвор на хомогенни кристали с добра електропроводимост и фотолуминисценция добив от 65%. Прототипи създадени по-рано могат да предоставят само 35% и е доста скъпо за производство, руските химици в сътрудничество с Университета в Гронинген в Холандия са били в състояние да създадат органичен материал, който е подходящ за производство на гъвкави дисплеи, много по-евтино и по-лесен начин на производство.

“Нашата цел е да се опрости процеса на производството на дадено устройство. Неорганични полупроводници, произведени с помощта на сложни технологии, които изискват висока температура и  вакум. Органичните материали могат да се прилагат като евтин и лесен начин, например: за да се отпечата полупроводников слой на принтера. Уникалните свойства на материалите могат да допринесат за създаването на нови устройства, като гъвкав дисплей, който може да се сгъва или валцувани в една тръба и след това да го сложи в джоба си, “- каза един от разработчиците, лабораторията по химия на свободните радикали NSU Maxim Kazantsev.

oled_o-650x303

Резултатите от изследването са публикувани в списания RSC аванси и вече привлякоха вниманието, което заслужава. В момента, изследвания е в ход, разработчиците са ангажирани в подобряване на свойствата на получения материал.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-08-96879

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association