В Китай е забелязал речен делфин, който е смятан за изчезнал

В Китай е забелязал речен делфин, който е смятан за изчезнал

На 04 Октомври двадесет доброволци, “обикаляли” реката и намерили едно животно, което е било официално признато като изчезнал вид от лицето на Земята. Според членове на експедицията, делфинът е скочил от водата на 200-300 метра от лодките им. Те не успели да направят снимки на “Възкръсналият ” воден бозайник,  но любителите зоолози в един глас твърдят, че са видели речни делфини.

Съобщение за възможно възраждане на популацията на делфините в река Яндзъ е прехвърлено към Академията на науките на Китай. Сега учените ще отидат на експедиция в търсене на делфина в реката.

Китайски речен делфин се нарича “Panda Яндзъ” и “Богинята на Яндзъ”. Редки видове, живеещи само в тази река. Този речен делфин  вероятно се е преместил от Тихия океан преди повече от 20 милиона години.

cukao8jueaa0npd

Животните са били убити от бракониери и попаднали под държавна протекция през 1975. Забраната за лов на речни делфини е въведена само в 1983 година.Към момента се смяташе, че има само в аквариуми изчезналите бозайници. През 2007 г. този вид  делфини е обявен за изчезнал.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-11-96965

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association