234 сигнала от извънземни цивилизации получени  от космоса!

234 сигнала от извънземни цивилизации получени от космоса!

Астрофизици са заявили, че са прихванали предполагаеми 234 сигнала, който може да са изпратени от извънземни, които живеят близо до звезди подобни на нашето Слънце.

Резултатите от ново изследване на хипотетичен извънземен разум, са публикувани наскоро. Работата на канадските астрофизици, посветени на “необичайно периодична спектралена модулация в една малка част от слънчевата тип звезди” (тази формулировка дават самите учени). Изследователите са използвали Sloan Digital Sky Survey – мащабни изображения изследователски проект и спектрите на звездите и галактиките, които използват широк телескоп 2.5-метров в Apache Point в обсерватория American.

Фокусът на работата на авторите е да се провери интензивността на светлинните звезди във всички анализни показатели на 2,5 милиона слънца. Учените са наблюдавали странен сигнал 234 пъти, идващ от различни звезди. Сигналите имат същия период – 1.65 (пикосекунди на пикосекундни е 1/1000000000000 фракция (10-12) на секунда).

Важно е, че всички “чужди съобщения” идва от звездите, принадлежащи към спектрален клас F2-К1. С други думи, подобни на нашето Слънце. Учените сами са казали, че за да се обясни като “звездна метаморфоза”, с изключение на дейността на чужденци е доста трудно. Според астрофизиците, силно развити извънземни цивилизации може съзнателно да променят яркостта на семейството на звездата, за да изпратят сигнал за неговото съществуване. За тази цел, например, те могат да използват лазери.

moonbase_sci

Но дори ако приемем, че сигналите, изпратени от извънземните, да отговорим на тях по същия начин, би било невъзможно – хората все още не са достигнали това ниво на развитие. Така че, авторите предлагат да се използва конвенционаленото радио.

Все пак, не всеки споделя “Ревността” на канадски астрофизици. Наскоро, например, известният теоретичен физик Стивън Хокинг заяви, че хората, при получаване на сигнал от “чужденци”, че е добре да лежат ниско. В противен случай рискуваме да се повтори съдбата на американските индианци, които спечелиха европейските колонизатори. И преди Хокинг призна съществуването на агресивни “в пространство номади”, като тези, които можем да видим във филма “Денят на независимостта”.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-13-97071

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association