Създадена е първата в света космическа държава “Asgard”

Създадена е първата в света космическа държава “Asgard”

Международен екип от учени, инженери, адвокати и бизнесмени обяви създаването на държавата в пространството. Необичайното име “Asgard” на страната е в чест на митичния небесен град, задвижван от скандинавски бог Один.

Въпреки, че Asgard не разполага с територия, създателите му вече предлагат за всички, които желаят да получат една нова националност. За да направите това, трябва да се регистрирате на сайта на Асгард.

Според организаторите, идеята зад създаването на новата държава, е просто да се създаде нова правна рамка за мирно използване на космическото пространство, свободно извън контрола на земните народи.

Големи усилия за изграждане на нова държавна са поставени на Ashurbeyli Игор, руски учен и инженер, който през 2013 г. основава Международната Aerospace Research Center (AIRC) във Виена.

Ashurbeyli каза по време на пресконференция в Париж: “научните и технологични компоненти на проекта могат да бъдат отдадени само три думи – свят, за достъп и сигурност.” Според него, това е глобален, обединяващ и хуманитарен проект.

Чрез “Сигурността” означава следното: за да се осигури “цялото човечество модерен щит от космически изкуствени и естествени заплахи за живота на Земята.” На първо място, това се отнася до космическите отпадъци (проблем, който е получил все повече внимание), които попадат астероиди и коронални масови изригвания от повърхността на Слънцето.

Стартиране на новата държава на първия спътник е планирано за 2017 г. – 60 години след старта на първия спътник. Това събитие ще отбележи нов етап в космическата ера, според създателите на необичайния проект. Причината, че сателитът ще бъде независима от сегашното състояние на света. Устройството ще принадлежи към новата нация, която ще създаде своя собствена регулаторна рамка, знаме и други национални символи.

Всичко това звучи като доста амбициозен план, тъй като обединените сили на космическите агенции и военни експерти от цял свят все още трябва да решат как да се предотврати сблъсъка на спътника на собствената си, да не говорим за защита на Земята от астероид с размерите на голям град.

В допълнение, не е ясно дали основателите на новата държава ще имат финансовите и техническите възможности да управляват свой собствен спътник.

Според ръководителите на проекти, “Сега работата е изцяло финансирана от проекта за сметка на собствени средства.” “Разбира се, ние възнамеряваме да използваме груповото финансиране и частни дарения Радваме се да си сътрудничат с нови партньори и инвеститори.” – Добавя Ashurbeyli.

Подобна инициатива може да се счита за един вид опит да се заобиколи контрола на Международния договор за космическото пространство (Договор за Космоса), според който страните имат задължението да следи всяко пространство дейност, извършена от нейната територия (дали организациите търговски, с нестопанска цел или публични органи).

В този случай, страната поема отговорност за всички щети, които могат да причинят бустери или сателит в космоса и на Земята.

В момента на Асгард не се признава от всяка друга страна в света, като Организацията на обединените нации. В тази връзка не е ясно как и къде ще бъде стартирането на спътника. “Сега това е просто обявяване, но това ще се случи” – обещава Ashurbeyli.

56part

Досега това е случаят, ако старта все още се извършва без съгласието на тези въпроси, в съответствие с Договора за космическото пространство, той ще отиде в друг лист (признати) страна.

Според Ashurbeyli, Asgard – един вид Матрьошка събрана от философия, право и технология. Всичко останало е скрито вътре, а повече подробности ще бъдат разкрити в близко бъдеще.

Докато Asgard започва като “цифрово” състояние само с един спътник и гражданите, разпръснати по цялата планета. След регистрацията на първите 100,000 души да кандидатстват за ново гражданство, екип от учени за провеждане на консултации с членовете на Организацията на обединените нации в него на ново състояние.

По време на това писание, са регистрирани около 27 хиляди души в Асгард. Така че наистина сериозни очертания и смели планове. Остава да изчакаме за тяхното разработване и прилагане.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-13-97086

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association