Търсите техника?

dssale.com banner
Как се хаква дрон с Airspace

Как се хаква дрон с Airspace

Американската компания Airspace , демонстрира възможностите на новият си квадракоптер създаден за самостоятелна работа и неутрализиране на малки безпилотни летателни апарати.

Красотата на нашето време е, че ние може да бъдем свидетел на една наистина невероятна гледка – например, “лов” на дрон, с цел да се прихване чужд. И това е станало възможно благодарение на два фактора: широкото разпространение на тези технологии и нежеланието им да се изясняват собствениците на определени местата, където те трябва да летят и там където е нежелано.

 dji-phantom-2-vision-plus
В тази връзка, компанията реши да разработи  “умни” прихващачи на дронове. Той може самостоятелно да открива и неутрализира други дронове и  да ги спира да летят на грешното място.
 
Такива “Фиксатори на безпилотни самолети”, не са нови. Например, инженери от HIRoLab Мичиганския технологичен университет в началото на годината, показаха дрон, който ловува своите “роднини” в стила на Spider-Man.
 
Въпреки това Airspace може да се каже, че те са успели да създадат “първата изцяло завършена безпилотена система прехващач”. Разработената система за прихващане на безпилотни самолети е система използвала техники  на задълбочено обучение. Това му позволява да автоматично да различи различни  примамки на безпилотни самолети. След сближаване с цел прехващача изстрелва мрежа и улавя нарушителя и го доставя безопасно до безопасно място за по-нататъшно разглеждане.

Източник : https://naked-science.ru/article/hi-tech/airspace-pokazala-drona

Shishe.bg

[Total: 1    Average: 5/5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association