Търсите техника?

dssale.com banner
Предсказанията на Едгар Кейси

Предсказанията на Едгар Кейси

Едгар Кейси

(на английски: Edgar Cayce) е американски ясновидец и паралечител, живял през средата на миналия век, 18-ти Март 1877, Хопкинсвил, Кентъки, САЩ – 03 Януари 1945, Вирджиния Бийч, Вирджиния, САЩ).

Известен е с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф. Медиите често публикуват сензации, според които някои от тези предсказания се сбъдват и до ден днешен. Автор на около 14 хиляди предсказания на най-различни теми. Доколкото ги е давал в състояние на транс, напомнящо сън, той е получил прозвището “Спящия пророк”. Роден е във фермерско семейство, близо до Бевърли, на 7 мили южно от Хопкинсвил, Кентъки.

Биография

cayce_1910

Кентъки (1877-1912)

Едгар Кейси е роден в семейство на фермер на 8 мили от Хопкинсвил, Кентъки, САЩ . Първият признак на дарбата на  Едгар се появил когато той бил на  9 години. Той не успял да напише правилно думата “колиба”. Благодарение на това затруднение причинява кикот от съучениците му и е порицан от чичото Люсиен – учител. Когато този ден Едгар се завръща у дома от училище, аз разбрах, че чичо му е бил там:той се върна ядосан и обиден, каза баща му. На същата вечер в хола Кейси преживява депресираща сцена, по време на който баща му се опита да му обесни основните правила на правописа , но той изглежда, че не разбира нищо или не иска да разбере. До 22:00 часа, търпението баща му се изчерпва: Лесли Кейси така издърпва ухото на синът си, че той падна от стола. Докато е бил паднал на пода, Едгар по късно си припомни, чул глас: “Ако поспиш малко, ние можем да ти помогнем.” Кой го каза, и отиде е този глас, Кейси не знае, но е сигурен, че е чул ясно гласът. След това Едгар поспал достатъчно, положил под главата си учебника и научил всеки урок от корица до корица. 

През 1893 г., семейството на Кейси се премества в Хопкинсвил и се заселва в Западна Седма улица.  През същата година, Едгар завършва осми клас. През годината, той е работил с чичо си във фермата. През 1894 г. той получава работа в книжарница . 

През 1900 г., в партньорство с баща му, той организира бизнеса за продажба на застрахователни полици , но се разболява от ларингит, като по този начин напълно загубил гласа си. Не можейки да се работи, той живее с родителите си в продължение на около една година. Тогава той решава да се заеме с фотография , тъй като не се изисква използването на глас. И става чирак в студиото на WR Боулс в Хопкинсвил.

През 1901 в операта в Hopkinsvillskom пристигнал  хипнотизатор Харт. Той чул за болестта на Кейси и предложи да го излекува срещу $ 200. Едгар се съгласил и наистина гласът се върнал  в хипнотичената сесия, но изчезнал за пробуждането.  Харт се опитал да внуши на Кейси  да продължи да говори след като се събуди и направил всичко по силите си но не успял. 

Тъй Харт си тръгва , за да прави свойте представления в други градове, той не може да продължи да лекува Кейси. Въпреки това, един местен хипнотизатор, Al Layne обещава да излекува Кейси. Интересното е, че в транс, Едгар описано собствената си болест и начина на нейното лечение . Въпреки това, той не говори “аз” ,а “ние”. Според него, гласът му се е загубил в резултат на “частична парализа на мускулите на ларинкса и гласните струни” и може да бъде възстановен, с увеличаване на кръвообращението в засегнатите тъкани. Lane успява да го сугестира под хипноза  да  увеличи притока на кръв в тези области и наистина шията и гърдите Кейси се се изпъстрят с ярко червено. След 20 минути, докато е в транс, Кейси е възстановен напълно. При събуждането си той отново има глас. 

Тогава Кейси и Lane започват да се лекуват местните жители. Кейси е в ролята на даващ съвети за тяхното лечение. Постепенно те преминават въс формата на кореспонденция на лечение – то е достатъчно само да се определи разположението на пациента и името му, като каза Кейси диагностиката и лечението . Скоро той става много популярен и хора от цял свят започват да го потърсят за съвет по пощата. 

През следващите години от живота си Кейси живее в Алабама (1912—1925) и Виргиния (1925—1945).

Алабама (1912—1925)

Като последовател на “ученици на Христос” Протестантската църква , Кейси е бил много религиозен. Той чете Библията всеки ден, изнесял е проповеди в неделното училище и помогна на другите, само когато той е бил помолен да го прави.

Слава Кейси нараства главоломно, но той никога не се опита да се възползва от мистичния си подарък. Жена му и най-големият му син в крайна сметка заменят Lane. 

През 1923 г. Артър Lammers, богат издател, го поканва да коментира някои философски концепции . В транс Кейси описва превъплъщение , въпреки че той не е бил в християнското учение. Кейси разказва за прераждането  още в много други пророчества.

Вирджиния (1925—1945)

По това време, Кейси е бил професионален психолог с малък персонал от служители и доброволци. В този период усилията му са били главно в окултното. Благодарение на спонсорството на Болница Мортън Blyummentalya през 1929  Кейси  се установява във Вирджиния Бийч, и създава Асоциацията за изследвания и просветления през 1931 г.

През септември 1943 г., Кейси, става известен в национален мащаб  благодарение на неговата статия “Един чудесен човек от Вирджиния Бийч”, публикувана в списание “Coronet”. 

Кейси прогнозира войни, земетресения, революции.  Той говори за последните живота на древната история на Израел, изгубената цивилизация на Атлантида. Много диагнози и прогнози Кейси пораждат  недоумение в скептиците. 

Кейси умира на 03 януари, 1945 на възраст от 67 години. Последните му думи бяха. “Как нашият свят се нуждае от Бога.” Той е погребан в Hopkinsville.

Ето и няколко филма с пророчества на Едгард Кейси:

https://youtu.be/oS2nDVnCd9c

На Руски

https://www.youtube.com/watch?v=7nh0BYgSc4g&list=PL_h2npdBeGlhycdm4JJwnJa4IfCNCgHhI

 

На Английски език

 

Източници: Уикипедия и Youtoube.

Shishe.bg

[Total: 1    Average: 5/5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association