Дисплей с плаващо електронно мастило

Дисплей с плаващо електронно мастило

Броят на пикселите на дисплея винаги е бил източник на ожесточени войни в онлайн форуми, след появата на HDTV, телевизор с висока разделителна способност.

Това обяснява специален интереса в експериментите на визуализиращите технологии, разработена в университета в Съсекс. Тя се нарича JOLED и се характеризира с “огромни” параметри, 6×7 воксели (обем на елементите на картината) във височина и ширина! Всеки вокселна е по-малък многоцветна сфера, и те са суспендирани във въздуха с помощта на мрежа от ултразвукови акустични системи, които “дават висока интензивност звукови вълни, които са недостъпни за човешкото ухо, но достатъчно силени, за да държи в обхвата на място”, съобщиха учените.

Така че сме измислили как  обекти се задържат на място, обаче е съвсем друг въпрос да ги накараш да се въртят и да се покажат различни цветове в различни времена. По всяка вероятност, тази функция се осигурява от факта, че топките са покрити с титанов диоксид, който се използва за пречистване на въздуха. Изложени на електрическо поле, той създава  в титанов оксид перли се върти.

s62142908

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-18-97233

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association