Тайфуна “Сарика” удари Китай – Видео

Тайфуна “Сарика” удари Китай – Видео

Тайфунът “Сарика” достигна бреговете на провинция Хайнан в южната част на Китай. Скоростта на вятъра достига 162 километра в час.

Според прогнозите за времето , “Сарика” ще бъде най-мощният и разрушителна тайфун на остров Хайнан в последното десетилетие. Прогнозите очакват бурята да се превърне в супертайфун.

s44145867

Във вторник на летището “Meilan” Хайкоу са анулирани около 250 полета. В допълнение, движението е спряно за кораби около остров Хайнан.

https://youtu.be/coUyvT_qSqc

По-рано в понеделник, китайските власти оповестиха с “червените” вълни предупреждение за опасност и нивото предупреждение “жълт” код буря във връзка с приближаването на бедствието.

То се съобщава, че на остров Yongxing южно от Хайнан бяха организирани шест приюти. Властите са инструктирани стотици рибари и строителни работници напускат работните си места и да се евакуират, за да приюти. Осем окръзи провинция отменени класове на всички училища и детски градини също са затворени за всички туристически обекти. В понеделник вечерта на остров Хайнан бяха спрени съобщение на високоскоростните влакове.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-18-97223

Крис сервиз

Крис сервиз

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association