Може ли да почувстваме болката на другите?

Може ли да почувстваме болката на другите?

Различните народи по света, има много изрази и думи за чувствата на другия човек: “Аз чувствам болката ти, приятелю”, “майката винаги чувства, когато детето й е в опасност”, и много други.

Но това е всичко, принадлежи към метафизичната област на нещата или ние наистина може да почувстваме болката на друго същество” но по различен начин”? Едно скорошно проучване, направено от изследователи от Университета на Орегон се каже, че това е реалистично.

Група учени изследвали въздействието на повишената чувствителност на болка като един от симптомите на дългосрочни ефекти върху тялото от алкохол. В експериментите, естествено вземат участие мишките. Птиците били разделени в две контролни групи: първата употребява алкохол или вода, докато втората само вода. Чувствителността на всяка група от мишки се измервакато със с специална четка се дразнят лапите и опашката  или опашката се поставя в гореща вода.

четене на мисли

В случая, когато мишката е в същата стая, са наблюдавани разлики в поведението на животните. Но когато гризачите са се разпространили в различни стаи – веселбата започва. Мишките изпитва “синдром на отнемане”, след като те са били лишени от алкохол, те започнаха да чувстват повече болка, отколкото мишки без него. След това върху мишките са прилагани вещества, предизвикващи възпаление. В контролната група, когато мишките са в една стая чувствителността се увеличава с 68%. 

В момента, остава неясно дали има или няма такава връзка при хората, но учените планират да проведат редица тестове за откриване на комуникация в гризачи, както и наличието или отсъствието на тази комуникация при хората.

Някой изотерически школи твърдят, че хората могат може не само да чувстват болката на другите, но и всички техни чувства. Според тях този процес се нарича “сливане или синхронизация” и в възможен при достигане на високо духовно ниво на развитие на индивидите. При такъв тип развитие на индивида развитият индивид става супер чувствителен къмобграждащите го вълни и успява да улови вълните породени от другите индивиди, независимо дали те са положителни или отрицателни. 

Июточник: http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-22-97390

caffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association