Вашият мозък те прави кой си.

Вашият мозък те прави кой си.

Каквито са мислите ти , такива са ти делата,

каквито са ти делата, такава ти е съдбата!

От древните Упанишади.

Искате ли да правите бизнес по-добре и да взимате по-добри решения? За това е необходимо да обучавате  мозъкът си.

Когато древните египтяни са балсамирали техните мъртви владетели, за да ги подготвят за следващия им живот, те са третирали внимателно сърцето преди да го поставят обратно в тялото, а мозъкът  изхвърляли. Вкарвали пръчка с отвор през носа, която достигала до мозъка и чрез нея вкарвали течност докато той стане на каша, след това го изтеглят от главата. Мозъкът смятали за безполезен.

Сега, на хиляди години след като египтяните превърнали своите фараоните в зомбита, които знаем, че няма да бъдат себе си, без мозъка си.

Има няколко органа, без които можем да живеем, може да замени сърцето или бъбреците и да продължим да живеем с новите органи. Докато мозъчна трансплантация не може да бъде извършена, дори и ако има технически средства да бъде осъществено. Ако вашият мозък е трансплантиран в/от друг човек, дали няма да се промени цялата ви личност?

Не тялото ще получи нов мозък, и мозъкът ще получи ново тяло. Мозъкът – е незаменим за тялото.

self-control

Ядосан или брои до десет

Преди 400 години, Декарт пише известната си мисъл “Мисля, следователно съществувам.” Декартовите връзки на мозъка и душата по-късно са подкрепени от изследвания на мозъка и се отразява в нашите знания: ако вашият мозък е мъртъв, тогава вие сте мъртъв.

Все пак, това твърдение все още се възприема от мнозина като странно, тъй като мислите, чувствата и личността са нещо абстрактно и мистично, нещо, което не принадлежи на тялото. 

Много духовни школи насочват акцента на обучението на дъхът а не на отражението на очите.  Изследванията показват, че необученият мозък се идентифицира с тялото и видяното от очите. Но какво е видяното от очите? Нима не е само отражение на светлината? Загасяме лампата и очите не виждат, а предметите енергията пак са си там, следователно необученият мозък възприема първично и първосигнално. Еволюцията се крие   в обучението на мозъка и неговото възприемане на света.

Без да навлизаме в определението за “душа” знаем, че личността, чувства и други свойства, традиционно се смятат за “моята самостоятелност”, са резултат от това как са свързани с нашият мозък.

Имате експлозивен характер или вие сами се контролирате?

В темпоралния лоб на мозъка има гняв в центъра на страх, който може да ни накара да се изливат обиди в присъствието на деца. Но ние имаме също челен лоб, който може да ни спре със силата да се брои до десет.

Ако се научите да насочвате „експлозията” на чувствата към периферния път на кората на главния мозък, след това можете да се съсредоточите, върху това как да успокоите например болно дете да не крещи.

Ако не можете да контролирате себе си, то тогава кой ви контролира? Нима искате да убедите себе си, че то така стана, не знам защо така направих и др. оправдания, който залъгват вашият мозък създавайки в него илюзорна паралена фалшива реалност. Тази фалшива реалност едва ли ще ви помогне, за това е по добре да овладеете себе си да се опознаете и контролирате!!

Ако мозъка е повреден

Има промяна на личността, ако мозъкът е повреден. Ако малкия мозък престане да функционира, ние губим контрол над всички импулси и неконтролирано ще преминаваме от сълзи до смях. Ако престане да работи париеталния лоб, ние забравяме нашето име и тялото ни се превръща в непознато за нас.

Вашата личност се крие във вашият мозък

Мозъчните изследователи днес влязоха в областта, в която предварително изцяло бе доминирана от философите, ние ставаме участници в дискусията за това какво е “Аз” и какво означава да си “себе си.”

В същото време, не само философите, но много други се нуждаят, да си отворят очите не само за това, което можем да видим, но и за изучаването на мозъка. Ние всички трябва да се справим с това. Как можем да разберем себе си, ако не можем да разберем собствената си мозък? В края на краищата, мозъците ни – ние, са самата ни същност.

Психическото се явява физически

Вашата личност е уникална комбинация от наследствени материални и уникални преживявания, които са довели до уникалната връзките на нервните клетки в мозъка. Заболявания, които засягат нашите сетива или личностните черти обикновено се наричат психични заболявания. Такъв образ  поддържа остърата линия между физическото и психическото състояние на човека.

Но личността и психичните разстройства на личността са природен феномен. По същия начин, чувствата и така наречените психични заболявания – са същото физическо явление.

Определянето на депресията като психично заболяване е остаряла и грешна.

Когато настроението се променя, тя също така променя химията на мозъка. Промяна на настроението означава промяна на тази част от мозъка, която е активната връзка, използваща нервните клетки, като сигнално вещество, което се освобождава между нервните клетки. Всичко това е физическа промяна.

Разбирането на това е най-вече за да се определи какво е най-добро за лечение на депресия. Фактът, че депресията е физическа промяна в мозъка, не означава, че не можете да се отървете от нея. Разговор, терапия и разработване на стратегии за справяне с трудни мисли, в допълнение с медикаменти, кара мозъка се държи различно.

Тренирайте мозъка си всеки ден

По този начин, ще опознаете на мозъкът си, което ще ви помогне да видите очертанията на това как да повлияе те при заболявания като депресия и в съвсем нормални ежедневни ситуации. Например, може да е полезно да се знае, че мозъкът има тенденция да  предпочита краткосрочна вместо дългосрочна полза.

Ако искате да се свърши работата, това е много добро време, за да обещаете на мозъка награда от време на време.

Можете делничните дни не е нужно време, за да прочете една хубава книга внимателно? Но вие знаете, че трябва да започне обучение?

 И не забравяйте , вие не сте това което виждат очите ви, ви сте една сложна система от чувства, преживявания , опит, енергия и мисли обединени в едно съвършено и прекрасно “Аз” 

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-10-22-97386

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association